Life in Miri

Sekarang ni tengah tunggu flight untuk balik ke KL. Fuh kalau lebih daripada 2 minggu duduk Miri ni, aku dah start jem dah takde apa nak buat. Basically aku tak suka weekend in Miri sebab takda apa pon yang menarik untuk dibuat. Yang selalu aku dengan Nuh buat ; setiap petang duduk kat tepi pantai sambil teman Nuh main pasir. Hehe.

Today marks bulan yang ke-4 aku ada kat Miri. Basically aku kena duduk kat sini for a few months sebab company ada project yang involve dengan SKO and required all the project team in here. There were 8 of us yang kena transfer daripada KL and I am the only woman in this team ! Yang lain tuh semua lelaki. Haha. Nasib la dah biasa daripada dulu memang macamtuh so kira dah okay sangat dah. 

Sekarang ni aku buat planning works and to be perfectly honest, it is a new thing to me and I'm still learning it. Hopefully boleh lah belajar banyak benda and gain experience sepanjang duduk Miri ni. After all life is about a learning process kan?

Well as for our little family, Nuh will stay with me in Miri while my husband masih lagi ada di KL. Every week or every fortnight, kami akan balik ke KL ataupun Suami yang akan datang ke Miri. And the cycle will continue like that as long as I am here. Hehe. Alhamdulillah everything went well and hopefully sampai lah dah balik  ke KL nanti.

As for the time being, aku bawak Nuh datang office sebab susah sangat nak cari pengasuh and taska yang reliable (or aku yang susah nak percayakan orang. *sigh*) Lepas ni Nuh dah start dengan sekolah dia (that one is another story sebab suuuuuusah sangat nak cari potential school dia kat sini) dan lepastuh dah boleh lega with everything. Nasib ada uncle uncle yang rajin jugak nak layan dia so that dia takde lah boring sangat. 

Segala atok nenek Thomas & friends aku bawak ke ofis untuk Nuh main. Yang lebih main uncle uncle pulak. Haha

During our recent visit to Tusan Beach

Sebenarnya duduk kat tempat orang ni something yang really new to me. Mula mula aku macam contemplating nak tinggalkan tempat duduk and meja aku kat KL. But after giving so much thought on it and doing my Istikharah, I think this is the best thing to do ; at least for now.....and also for our family's future. I always believed that Allah s.w.t has a better plan for me and He knows it well. Lagipun aku fikir balik, this is the time that I can step out from my comfort zone for a while.


You Might Also Like

0 COMMENTS