Kotak Rahsia

1. Kunci Kereta

Lepas berbuka aku baru sedar telefon aku tertinggal dalam kereta. So, I was looking everywhere untuk cari kunci kereta. Bawah sofa, atas meja makan, rak TV, bawah peti ais and even dalam blender for god sake ! Being the normal me, mula lah baran aku nak datang je cepat. I was thinking "Must've been my husband who always puts the car keys everywhere"

"B, nampak tak kunci kereta sayang?"

"Mana b nak tahu? Sayang yang last tutup kereta tadi."

"Alaa b nih mesti letak kunci kat mana-mana tadi. Susah la macamnih" *insert bebelan aku yang panjang*

Husband got so pissed off sebab kena tuduh. And to my defense, he still the culprit yang sorokkan kunci kereta. 

2. Sikat aku

Aku ada sikat faveret yang aku beli kat Guardian and yes, Nuh sangat suka main dengan sikat aku tuh. Sebab kan dia dah tinggi, he'll pick up himself. So, untuk kali nih memang aku takkan tuduh husband aku lah since dah obvious Nuh yang akan main. I searched for the comb everywhere ! Tapi tak jumpa pon.

So, I left to the office that morning with my non comb hair and just sarung the tudung. Masa solat kat surau tuh aku rasa rambut aku macam Nang Nak sangat.

T_______T

3. Spray deodorant 

The same case, Nuh suka main benda tuh and bawak jalan-jalan ke hulu ke hilir dengan spray tuh. Sometimes he will insert the spray into his shirt and buat gaya konon-konon pakai deodorant jugak. -__-"

We searched for everywhere (again) tapi tak jumpa jugak benda tuh. Kiteorang sampai rasa alahai pagi-pagi kena cari benda nih boleh potong mood. End up Suami pergi ke office pakai my deodorant. BAHAHAHAHA.

4. Dressing Kit

Suami baru lepas habis surgery and unfortunately luka surgery tuh terbukak balik. So I'm being his private nurse at home untuk bersihkan luka tuh dengan barang-barang yang beli daripada Farmasi  (as my Rose's advise) and yes, including the dressing kit.

Last night, right after my husband finished taking his shower, aku macam biasalah nak cari dressing kit. And benda tuh dah hilang ! Aku macam cari merata tempat dan tanya Suami mana dressing kit tu. As usual, Suami cakap tak tahu la and tuduh Nuh yang main benda tuh. Aku jadi ibu yang over protective biasa la bekap anak. T_______T Padan muka aku.

************

Aku nak turun sahur pagi tadi. Aku nampak ada kotak kat tepi tangga tuh which is memang normal pon kat situ. Aku je yang tak alih-alihkan lagi kotak tuh. So bila aku angkat kotak tuh nak letak luar rumah, aku dengar bunyi macam-macam dalam tuh. 

Tadaaaa......

Ada kunci kereta aku.
Ada sikat aku.
Ada Deodorant spray Suami aku.

Ada bola.
Ada sticky pad.
Ada senduk (Mygad!).
Ada tupperware.
Ada flash card.

Oh anak.



Yang menjadi persoalan tuh, MANA DRESSING KIT AYAH TU NUH ?!!




You Might Also Like

1 COMMENTS