My Best friends' weddings (and E-day)

Assalamualaikum.

:)

Phew, masa aku tengah tulis blog nih, aku tengah tengok kren angkat bongkah batu besar kat Puncak Setiawangsa nih. MashaAllah, memang seram bila fikir balik itu adalah tempat yang aku selalu ulang alik beli breakfast pagi-pagi buta. Ada hikmah jugak ofis kiteorang pindah ke Damansara this becoming 2 weeks.

Well, Disember 2012  adalah bulan yang sangat busy dan penat untuk aku sebab I have a lot of weddings to attend. LIKE SERIOUSLY punya banyak. My girls were getting hitched, so, who want to miss the beautiful moment right? :D

It started with Yuyu's wedding. Since sekarang Yuyu tengah continue buat Master in UK, so a lot of preparations dah buat sebelum dia pergi UK last September. Tapi even dah buat pon, still bagi aku her wedding paling penat daripada wedding aku sendiri sebab SEMUA BENDA KENA BUAT LAST MINUTE. And bayangkan lah, she even wore 'inai' 2 hours before the solemnization ceremony. Crazy huh? -___-" Aku dengan Kak Lea melilau kat Pekan Masjid Tanah nak cari inai, sampai lah jumpa ada satu kedai India nih yang dah bukak. Aku masuk-masuk je kedai tuh dengan tergesa-gesa terus mintak,

"Uncle, saya nak inai yang paling cepat merah. Saya nak seminit pon dah boleh merah"

"Ohhh, ada. Nih you pakai sekejap pon, sudah kasi merah punya"

Cepat aje aku rembat lepas tuh. -___-"

So, let the pictures bitchin'. :P

Before majlis akad nikah. Semua looks nice je. HEHE


This is my full time body guard a.k.a best friend!


Masa nih tengah dengar ceramah pasal perkahwinan daripada Tok Imam. Serius banyak drama sebelum nikah. -__-"


Jack Sparrow, it is!


The love birds. :)


I love this shot. Nice job B! HEHE.

Welcome to the club JACK! :))


Phew, banyak lagi gambar. Tapi aku tak boleh nak upload banyak-banyak kat sini. Letih kot!

Next event was Bella's wedding. Don't be surprise kalau korang tengok kiteorang pakai baju yang sama lagi sebab JIMAT. Haha. What do you expect, two of your best friends kahwin dalam masa yang singkat je jaraknya, takkan lah nak buat banyak baju kan? *alasan* HEHE. Unfortunately, this time Yuyu dah takde sebab dah balik UK. Sekejap gila dia ada kat Malaysia. Around 14 days je macamtuh. Lepas je majlis rumah Jack the next day tuh, dieorang dah fly balik UK. T___T

I couldn't attend Bella's soloemnization ceremony due to few reasons. Tapi untuk majlis bersanding of course lah kena datang kan? Masa aku kahwin dulu, perempuan nih siap tidur lagi kat rumah aku. So, memang gila lah kalau tak datang kan? Mahu nya kena maki. HEHE. Plus, Bella was my brother's ex-colleague. Kena wakil kan family aku (Mak, Ayah dan Bangah) yang tak boleh datang sebab ada hal lain.


Baru je sampai dah terus camwhore. Dahsyat tak? Hehehe.


With the gorgeous bride, Bella.


Making her way to Batman (kiteorang panggil her hubby, Batman). :P


Masa nih dieorang tengah queue untuk usher Bella. Just like during mine and Yuyu's wedding. Aku skipped bab nih sebab tak larat. Haha.



Pelamin dia sangat simple yet elegance. Made by our school mate, Adil. :)


My big tummy. T____T


And lasstttttly, it was Rose's engagement day!!! Kiteorang agak lambat masa nih sebab kiteorang keletihan daripada Bella punya wedding and sampai rumah terus tertidur dalam pada nak siap mandi tuh. Hehe. Sampai je kat rumah kakak Rose, dia dah terus cuak and nervous. Aku punya lah buat lawak macam nak rak dalam bilik tuh, dia tahan je gelak. TAK CUKUP FUNNY KE????! Hahaha. 


Meet my crime partner,  Dr. Rose Azreena. Never feel like she's a doctor. Crack head! Haha.


Masa nih kiteorang tengah mock up pakai cincin tunang. I have to wear hers for a while. Dah tahu nak bertunang yang pakai cincin aksesori banyak2 buat apa?? Grrr.


It's official mannn! She's off the hook. 


Akhirnya mereka datang. T____T Kalau tak memang termangu-mangu la aku sengsorang.


Rose vs Mukhlis, the fiancee.


Sopan kannnnn kiteorang amek gamba? Hehe. Wait until you see........


THIS! Hahaha! Gamba nih diambil sebelum drama ke-3 pulak start. ^__^


Dah settle majlis 3 orang. Lagi 6 orang punya majlis pulak. This year maybe ada lagi satu majlis around May and majlis Rose dalam bulan November. And I'm having a baby masa tuh. Mungkin kah boleh jadi alasan untuk tidak hadir? HAHA.

I'm so lucky to have you guys in my life. Dah dekat 10 tahun we're together, too many ups and downs. After this, everybody will have their own commitment but I'm sure no matter how hard it is, at least we'll figure something out to have some time together.

Dear Jack and Batman,
Welcome to the club dude! And my husband will have accompany after this. Haha. 

Untuk Jack, ANDA MENANG AYUZIE!!! YEAYYY!!! Tahniah kepada anda. :P Kiteorang dah simpan dia lama dah. AKHIRNYA, kau lah manusia yang bertuah tuh. Hehe. Take a good care of her mannn. Selagi kau kat UK tuh, tengok-tengok kan lah dia okay? Make a lot of beautiful babies okay?

Untuk Batman, harap bertahan dengan blur Bella. She's maybe all blur but she has a good heart. Welcome to the club! Maybe kau pon rasa macam culture shock dengan perangai kiteorang sekarang, but you'll get  used to it. HEHE.

To my dearest ladies (Yuyu, Bella, Rose),
Congratulations on stepping to a new phase !!!! I'm so proud of you guys. Hehe. Tolerance and gooooood communication skills are the crucial things in marriage. Korang boleh handle punya? Same to you, Rose. Tunang nih BANYAK dugaan and have faith that Allah akan permudahkan jalan kita nak buat kerja baik nih. Banyakkan bersabar and remember that we'll always be there for you.

Fuh, lenguh pulak tangan aku menaip nih.

Anyways,
Happy New Year 2013!!! Malas nak buat entry re-cap and everything sebab I know that 2012 was an awesome year for me. Enough for me to know. Hehehe.

What else could I ask for? 
I'm married and going to be a mother in 3 weeks times! Alhamdulillah. :')

You Might Also Like

3 COMMENTS