Smartphone pilihan hati

Sejak kebelakangan nih selalu sangat terasa nak marah je dengan telefon yang sedia ada. Dah selalu sangat buat perangai. Macam-macam masalah yang dia keluarkan sampaikan aku dah jadi gila dengan merayu kat telefon, "Tolonglah jangan gila sekarang. Nanti orang call tak dapat, camana aku nak buat kerjaaaaa" dengan mata yang merayu memandang ke telefon sedia ada.

Serius, tahap sekarang telefon memainkan peranan penting kot ! T___T

So, I was thinking on getting a smartphone. Mula-mula sekali ingat nak beli iPhone 4. Kau tahu tak iPhone 4 apa? Ohh come on, jangan kau bagi alasan dengan aku kau tak kenal iPhone 4 ! That is the coolest gadget yawwww !




Source : Google


Tapiiiii dah keluar pula iPhone 4S ; di mana Tunang cakap lagi cool daripada iPhone 4. (Aku pon tak tahu sangat pasal gadget nih. HEHE)

Lepas tuh kawan-kawan suggest kan beli Samsung Galaxy S2. Tengok keadaan fizikal dia, cantik juga. Nipis je macamtuh.



Source : Google



Tapiiiiiii bila Tunang cakap yang S2 tuh macam tak best mana *he tried his cousin's phone* so aku pon doubt juga nak beli. After all, aku memang rely sepenuhnya kat Tunang phone apa yang best.

Tapiiiiiiiiiiiiiii,
masalah aku yang sebenar-benarnya adalah aku bukan jenis yang penyabar punya manusia. You see, touch screen bukan lah sesuatu bagus sebenarnya untuk aku. Nak message touch screen, call lagi, hantar e-mail semua ; NO..... aku rasa aku bukan lah calon yang sesuai.

MAKA NYA,
selepas di tolak dan darab semua percaturan aku, I opted for Blackberry instead. HAHA. *patut fikir daripada awal-awal lagi !! :P*

Bila fikir balik, Blackberry takde lah touch mana kan? Still ada Qwerty pad nak taip-taip pon. Internet pon murah lah sedikit kan compare to iPhone user. So, bila fikir balik, okay juga kalau guna Blackberry.

So, I heard ada keluar Blackberry Bold 4. Blacberry Bold 4 nih setahu aku dia ada touch scree juga. Lepas tuh kakak ofis cakap die punya OS-segala-jadah tuh laju juga. But then sebab kan harga yang mahal, dah almost harga iPhone, jadi aku tak jadi dah nak ambil Bold 4. Lepas difikirkan aku just nak guna Blackberry Torch je.



Bold 4.



Blackberry Torch. *aku pon tak tahu apa yang torch nya. Don't ask me. :P*


Lepas fikir-fikir balik memang kena balik beli benda alah nih cepat-cepat. Macam berguna je. Tapiiii aku nih memang jenis asyik lah tukar-tukar fikiran. Esok kang nak beli iPhone pula la, nak beli iPad lah. Sudahhhnyaaaa tak beli apa-apa kang.

Ohhh, nanti aku update entry beramah mesra dengan Abang Karim a.k.a Aaron Aziz okay?

HIKS! *tersipu-sipu*

You Might Also Like

0 COMMENTS