Colour Scheme

Sebenarnya perihal warna untuk wedding nanti dah beberapa kali tukar. Asyik-asyik tukar, nak nya baju untuk bridesmaids semua juga.

Anyways,
awal-awal lagi dah mention kat bridesmaids yang baju untuk student je yang akan di taja ; Cuda. Selebihnya *cough* faham sendiri lah ye untuk memberi duit kepada Chichi, selaku bendahari bridesmaids, untuk membeli baju ketika kami day out di Bandung nanti.

HEHE.

Sebenarnya colour untuk the whole majlis dah pilih. Sama je lebih kurang dengan warna untuk majlis bertunang hari tuh. But, kali nih I opted for something yang more soft. You know, warna yang nampak majlis tuh sweet je nanti. HAHA.

Basically, aku pilih combination untuk peach and pink. Untuk majlis nikah nanti, aku pilih untuk warna putih sebab aku macam ada satu idea old school sejak dari dulu bila mana aku suka sangat orang nikah pakai baju warna putih. Nampak suci dan tulus je gituuuu. So, yes ! Warna untuk nikah takkan bertukar lagi.




Source : Google



Maka nya, warna untuk majlis bersanding should be something like that jugak la. :) Pelamin tak decide lagi untuk warna apa dan macamana patter nya sebab tak discuss betul-betul lagi dengan wedding planner. Hari tuh baru sempat book tarikh je. Baju sanding pon belum start design and fitting semua. -____-"

Untuk sebelah keluarga, I opted for champagne colour. Taknak lah sama sangat kan, so I find something yang more similar dengan warna yang ada. Hehe. Macam kat bawah nih ;





Tapiiiiiiiiiii,
masalah aku sekarang adalah baju untuk bridesmaids. Dalam kepala aku warna tuh semua asyik bertukar je. Sebab nya aku taknak nampak yang rare sangat. So, bila petang nih, masa tengah Google, aku rasa aku suka warna pink pula. HAHA. Susah gila nak decide kan? :P



Source : Google


Colour pon boleh jadi masalah untuk wedding kan? Keeee......benda tuh semua jadi masalah sebab aku fussy? Hehe.

Sekaranggggggggggg nak cari bekas kaca untuk hantaran lak. Alaaa yang macam kotak kaca tuh. I'm sooooo falling in love with it. :P

*fall in love lah sangat kau, Farah Aliaa. Study !!! Esok ada interview !!!*

You Might Also Like

1 COMMENTS