Masak-masak

Sejak daripada hidup menganggur untuk beberapa bulan arituh, aku memang jarang masak. Alasan yang selalu bagi kat Mak,

"Alaa, bila lagi nak rasa Mak masak lama-lama kan?"

:)

Sudahnya bila dah nak kahwin nih, menggelupur nak belajar masak. Asyik lah call Mak macamana nak masak suh hun. Padahal benda paling senang pon. -__-"

Tapiiiii,
Alhamdulillah lah duduk dengan housemate seperti Sue dan Chichi yang suka masak dan agak pandai juga la. So, belajar nasi goreng, bihun goreng, sup ayam, sambal telur ; semua daripada dieorang. Agak nak rasa masak yang up sikit balik kampung baru belajar dengan Mak.

Yelah, orang tua-tua kata kena lah nak tambat perut suami kan? *sipu-sipu malu*

So, semalam aku dah apply dah petua orang tua-tua bab menambat hati tuh. HAHA.

You see, sejak 2,3 minggu yang lepas, aku jadi sangat busy dengan segala macam hal. Serius benda-benda tuh effect aku punya emotion. Banyaakkk gila kerja and report and that sort of things nak kena buat. Sampaikan rasa macam nak tidur je kat ofis tuh. T______T

Other than that, ada baaaaaanyak lagi aku punya komitmen yang nak kena buat. Site yang banyaaaaakk sangat paperworks kena buat, settlekan perihal kahwin (nasib Kakak makes my life easy sikit tolong part photographer), tolong Kak Long jaga Queen dan Qistina sebab Kak Long ada kelas yang nak kena attend, nak kena pilih colour scheme untuk wedding dan banyak lah lagi. So, I was being a little short tempered back then.

(After all pon I am a short tempered person. T__T)

Anyways,
yang jadi mangsa untuk segala ups and downs aku mesti lah Fiancee kan? Kesian kadang-kadang kat dia. Tapi, Fiancee sangat sabar dengan perangai aku yang entah apa-apa tuh. Kadang-kadang balik kerja pon memang malas dah nak have conversation sebab mengantuk yang tahap Dewa punya.

Semalam, lepas je balik daripada site, terus siap-siap balik rumah cepat-cepat sebab nya Fiancee nak ajak teman beli kasut dan tali pinggang. So, sampai je rumah dengan tak tukar baju semua terus keluar kan segala jenis makanan untuk masak.

Alasan nak masak bila Sue tanya ; nak tambat hati si dia selepas mood aku yang asek lah bertukar-tukar sebabkan masalah kerja yang melampau.



Ayam masak sweet 'n' sour , kacang buncis campur pedal goreng (Sue buat), telur dadar. :P



Simple kan aku masak? HAHA. Kira okay lah kan sebab baru balik dari site. *lame reason is it? :P

Tapiiiii,
give me five to all those makcikS. Fiancee terus tertambat hati nya dengan masakan yang tak seberapa nih. HEHE. Memang tak disangkal lagi makcik tuh semua ada buat kajian.

Hari nih sebabkan balik awal daripada site, terlebih rajin untuk masak lagi. So, apa lagi ? Sambal sardin dan kobis goreng dijadikan pilihan. :) Lepas masak terus terbaring sebab kepenatan.



Roti ngan strawberry tuh Chichi yang buat. :)


Ohh ye! Aku dah hitam. Sangat. Kalau bukak jam pon dah rasa jam masih ada kat tangan sebab dah ada kesan dah. Mana tak nya, satu hari duduk kat site hari nih. Hari pula panas berdentang, memang hitam lah jawabnya.



Motif tangan kat muka-yang-minta-pelempang tuh sebab nak tunjuk kesan jam kat tangan. *macam kau sorang je Senah yang kerja kat site ! ZZZ.


At least better lah daripada muka yang ada scar chicken pox, kan Rose kan? :P


Agak-agak sempat ke nak putih dan KURUS sebelum wedding eh? :/

You Might Also Like

0 COMMENTS