#Bride-zilla : Photographer

Dalam banyak benda yang aku survey pasal benda kahwin, aku asyik lah survey pasal photographer.

*senyum*

You see, kahwin nih kan sekali seumur hidup *sangat cliche ayat aku*. Jadi sebab tuh lah nak dapatkan photographer yang bagus untuk capture the whole event kan?

Benda first sekali aku buat adalah minta quotation. Okay, that is so basic lah kan. Semua orang boleh tahu. Tapi sebabkan tuntutan kerja *puke lagi* yang sangat banyak, jadinya dalam e-mail tuh aku bagi details sekali. Something like this ;

- Tarikh majlis kahwin aku,
- Di mana majlis kahwin tuh akan diadakan,
- Apa yang akan photographer tuh cover dalam majlis tuh nanti (sebab majlis tuh nanti akan jadi 1 day event, jadi takut lah different price. And plus, photographer tuh akan cover Fiancee punya side juga)
- Berapa photographer yang akan untuk cover majlis tuh.

So, dah lepas put all the details, hantar e-mail kat mereka. So far, aku dah dapat few lah yang menambat hati aku dengan harga yang berpatutan. :)


Photographer nih kat JB. Lepas dah quote harga untuk majlis at my side dengan majlis at Fiancee's site, rasa nya akan ambil dieorang. Tapi tak confirm lagi lah. Sebab belum hantar black and white kat dieorang lagi.

Fiancee pon suka gambar dieorang. So, okay lah kot. :)




Terlupa dieorang nih kat mana (KL maybe). After dah quote harga dengan dieorang, agak affordable juga lah. Tapi still dalam proses pilih-pilih lagi. You know lah, Mak dan Ayah agak fussy jugak benda-benda nih. So, kena bagi parents aku tengok dulu. HEHE.



Ohh ada lagi kat dalam facebook segala tuh. And still tunggu dieorang reply. So far, yang nih dalam pilihan hati. HAHA.

Maybe you can check them out kalau berminat nak guna servis dieorang. Cepat reply e-mail and bagi good quotation untuk orang macam aku, KAHWIN DENGAN BAJET TIGHT. HEHE. :P

Okay, nak keluar pergi site semula. T___T

You Might Also Like

0 COMMENTS