Quality time

Hi there. Sorry for the long hiatus. Been busy for this past few days.

:)

Okay, sebelum nak cakap panjang-panjang rasa nya better aku cakap pasal benda nih.

Kalau korang selalu baca blog nih (IF la kan), before this aku lagi prefer untuk bahasakan diri as 'saya'. Serius terasa sangat selesa masa tuh. Then, for this past 2 entries, I started to use 'aku' in my entry. So, kalau korang ada terasa nak cakap dalam hati, "Eh, budak nih. Kejap 'aku', kejap 'saya' ; macam lalang betul" jadinya, abaikan lah.

Sebab aku dalam state yang macam terasa nak tulis sesuka hati sekarang. :)

Okay, masuk topik utama.
.
.
.
.
.

Quality time.


Sejak bekerja, memang tiada istilah hari Sabtu. Memang takde lah masa untuk bersenang lenang. Sampai kan kadang-kadang terasa macam tak best langsung.

Memang bukan aku sorang je kerja hari Sabtu. Ramai je lagi yang kerja hari Sabtu, in fact orang kerja hari Ahad pon ada. But, untuk aku, bila bekerja hari Sabtu banyak benda yang halang.

Salah satu nya adalah masa untuk balik kampung. :(

Aku bukanlah anak yang kerja dekat dengan Mak Ayah. Kalau kau nak cakap Bangi tuh dekat, tapi memang tak berbaloi pon kalau kerja hari Sabtu. Yes, it is true bila hari Sabtu aku just half day je. Tapi kalau duduk kat site tuh, macam dah terasa takde istilah half day pon.

Macam semalam balik rumah Melaka. Sampai rumah pukul 3 lebih. So, terus bawa Mak Ayah pergi Melaka nak cari barang sedikit. Sebab kan kerja kat site before tuh, tak campur buat slide show untuk authorities pagi buta tuh, so malam tuh dah terasa mengantuk. Try juga tak tidur awal sebab melayan kan Queen main-main. Yelah, duduk rumah bukan selalu. So, bila balik rumah macam nih lah layan Queen buat segala macam.

Pukul 12 tidur dan pagi tuh bangun awal. Memang sistem tidur kalau weekend susah betul nak bangun lambat. Paling lambat pon pukul 9 pagi bangun. Haih. T___T

Buat kerja itu ini, dalam pukul 3.30 petang gerak balik Bangi sebab ada open house kena attend dengan Tunang. Sudahnya? Haih berapa jam je lah duduk rumah dan habis kan masa dengan Mak Ayah.

Sedih sungguh masa dalam kereta drive balik Bangi tuh.

Susah nya macam nihhhh.......
Bukan tak bersyukur, tapi itu lah. Kadang-kadang apa je sangat boleh buat dalam masa hari Ahad je kan?

T___T

You Might Also Like

0 COMMENTS