Open house & Diet Program

Semalam rasanya macam ada kelapangan sedikit. So, aku ajak lah Chichi dan rakan serumah yang lain untuk beli barang-barang kering for our upcoming open house this weekend.

This is the first time ever I become a host for an open house. :)

Selalunya bab rumah terbuka nih memang takde dalam senarai Mak Ayah aku. Bukannya apa, kiteorang semua malas je lebih nak buat macam nih. Ayah pon tak suka nak susahkan Mak kena masak untuk kawan-kawan yang datang. Ayah pernah cakap dulu, Mak dah straight kerja during weekdays, so takkan lah dalam weekend pon nak susahkan Mak dengan berhempas pulas kat dapur kan? Jadinya, memang takde open house untuk semua orang.

*Sweet kan Ayah? I wish my husband could be like him. *ehem. HAHA*

Anyway,
semalam pergi lah ke entah-mana-gudang-scary-tapi-barang-murah kat area bangi tuh. Serius weh ! Penuh satu boot kereta dengan segala atok nenek barang, dari polisterine sampai lah kepada bawang segala, tapi harganya dalam RM111.50 sahaja ! Serius murah ! Terasa rugi tak beli banyak-banyak kat situ.

Don't tell me yang kiteorang nih cheapskate. Well, hidup membujang kan? Kenalah semuanya ikut bajet yang ditetapkan. Especially untuk orang yang tengah cuba untuk menabung nih. HEE. ;)

Sampai rumah dalam pukul 10.30 malam. Sue, my housemate, cakap dia terasa lapar. Disokong oleh anak-anak yang lain. Jadinya, aku volunteer untuk masak Maggi Goreng dengan Pedal masak kicap. HAHA. Alasan masak simpe ; takleh masak sedap-sedap. Dah malam takleh makan banyak. Okay, memang alasan. Tssk.

Dengan badan macam nih, tak mungkin aku akan biarkan sampai ke majlis besar nanti. Oh My God ! Mana mungkin badan gelebeh sana-sini nak biarkan dipamerkan kepada orang? No.. No.. (Ayat keji gila macam nak bogel depan orang. HAHA)

Jadinya, aku force Chichi untuk teman aku diet starting from October! So, peeps, SILA BAGI SOKONGAN OKAY ! TWIN, AKU TAHU KAU SENGIH-SENGIH TAK PERCAYA.

Kami akan menikmati makanan sehingga akhir bulan September. Kalau Chichi gagal dalam program nih, tak mengapa. Aku akan teruskan sehingga ke lemak terakhir!!

*nada semangat!

Wish me luck tau! Ohh doakan Chichi juga! ;)


p/s : sweet tak aku Chi? :D

You Might Also Like

1 COMMENTS