Ramadhan : Day 9

Suppose bila Ramadhan KEBIASAANYA adalah dapat penurunan berat badan sedikit kan? But, for me, there is no chance at all!

Why?

1. Bazaar Ramadhan always attracts me to go there. Like seriously.

2. I have a great bestfriend *bodek* Chichi and also other housemates who love to cook for berbuka puasa. And of course, she cooks well okay!


Hidangan pada hari ke-2 Ramadhan. :) Sue served us with Mee Hailam! *nyummy~


3. I'm going to attend several berbuka puasa invitation from the client and me-entertain-the-client. Not good, not good.


Okay, for example hari ini.

Bila dah pukul 3 petang tuh, saya dah start tengok jam bergerak. Menahan dahaga dan lapar betul ; definition puasa kan?

So, I was online for a while and nampak Chichi tengah online jugak,

Chichi asked me, "Babe, kau nak masak ke arinih?"

"Chi, buat kan aku nasi lemak arini chi. Kau masak sedappppp".

"Okay jugak. Buat sambal sotong ngan telor dadar nak?"

-the rest of the conversation was all about FOOD!-

But then, dalam pukul 5 petang Bos saya datang kat saya,

"Farah, come join me to break fast with WCT today"

Saya dah jadi blur-blur je, "Haa, hari ini ke? I have another plan with my bestfriend la", serius jawab dengan rasa "Adakah aku kena pecat sebab tak teman kan dia lepas nih?". Tsskk.

Bukannya taknak join. Tapi dah pukul 5 petang baru nak bagitau memang lah tak dapat. Confirm lah dah set up plan kan? Haihh.

So, bila balik rumah Chichi sedang berhempas pulas dengan nasi lemak dan sambal sotong nya while Dieba, another housemate, dah siap preparekan sizzling mee! Woowwiiiweee! Sumpah terus-terusan gemok lah macam nih kan? T____T

Then, Boyfriend yang sedang outstation di Kuantan texted me dengan kemarahan sebab kan beli lauk ikan, daging dan paru di Kuantan bernilai RM 15.50. For God's sake , serius mahal weh kau jual! Dah la masa bulan Ramadhan. Sumpah mahal.

Pity you Boyfriend. Sabar lah tengah bulan puasa nih eh?

Nampak tak kenapa tak boleh kurus? Haish, bukan lah tak boleh, tapi susah gila woiiii!





p/s : tak sabar nak tengok baby Kak Una yang baru lahir hari tuh. :D

You Might Also Like

2 COMMENTS