perangai taklah seBERSIH mana

Okay, so they told me about BERSIH or what-so-ever ni. To tell you the truth, I don't give a damn pon dengan dieorang. Lantak lah kau nak tunjukkan perasaan or memorandum or what-so-ever tuh kan?

TAPIIII, BILA KAU DAH GANGGU SCHEDULE HIDUP AKU, THENNN AKU JADI FURIOUS!

I've got a phone call just now inviting me for an interview session somewhere in KL. Tomorrow. Okay, so I've checked with my timetable (which clearly I have nothing to do) and I've said YES.

Yes, I will attend the interview session tomorrow.

And of course I told Mak and Ayah about this joyful news and out of sudden Mak told me,

"Ehhh, macamane nak pergi situ? Esok kan ada BERSIH tu. Sekarang nih semua jalan dah kena tutup tau".

Ahh shit. Why can't I forgot about these stupid maggots?

Macamana lah nak pergi interview esok kan? So, Mak told me that hold on first before she discussed with Ayah.

After that, Mak called me again and told me, "Try call orang tuh and re-schedule balik interview tuh. Cakap lah pasal BERSIH tuh esok."

"Haa? Habis tuh kalau dia taknak re-schedulu macamane?"

Ayah said out of nowhere, "Tak payah pergi. Bahaya."

Bodoh punya BERSIH.

You see, I'm a little bit furious right now.

Apa lah yang dieorang fikir bila conduct demonstrasi bagai nih? Dia rasa dia dah menyenang kan hidup rakyat Malaysia sangat lah tuh? Cuba kalau orang duduk KL pastuh nak terberanak ke apa esok, mahu nya terberanak dalam rumah.

Elok-elok je orang kat KL tuh nak shopping tengah Megasales nih cari baju nak raya ke, kau sibuk lah nak bawak kau punya sepanduk tuh mana pergi.

Cuba orang yang jobless macam aku nih tengah cari kerja and ada interview kat KL, jadi serba salah dah nak pergi dengan demonstrasi.

Kau fikir aku nak pergi interview pakai bullet proof jacket???

Bijak sangat!

You Might Also Like

2 COMMENTS