Penutupan Pengangguran

note : this entry is full with pictures. so beware!

Okay. So, I had a splendid closing ceremony for my jobless season. HAHA. Memang dah plan dah nak buat best-best and dapaaaat jugak akhirnya. :)

Individu yang terlibat untuk sesi kali nih adalah penganggur yang sudah nak start kerja starting next week and next month.

Rose ; dah nak kena posting sebelum kena hantar ke mana-mana hospital. She's a doctor now, yawww!

Yuyu ; selepas berseronok belajar di negara orang, sekarang adalah masanya untuk berkhidmat di negara sendiri. So, lepas nih dah start kena training kat MRSM Alor Gajah.

Me ; Alhamdulillah after a month duduk rumah bermanja dengan Mak dan Ayah, saya sudah mendapat kerja somewhere in Bandar Mahkota Cheras. :)

Sampai je KL hari Rabu tuh, kami memulakan aktiviti kami yang pertama iaitu MAIN LASERTAG!!!! OHH MANNN! Ketagih gila main nih. You guys should give a try. Sila lah datang i-City Shah Alam kalau nak rasa main tembak-tembak macam Barney dalam How I Met Your Mother. Eheh.


My Team was the Red Team and we WON! :)
Team mate : Lea, Rose, Yuyu.


Then hari Khamis teman Rose ke Selayang untuk hantar barang kepada kawannya. Then, we're heading to Damansara pula sebab dah janji nak jumpa Waniey dan Sal di Wondermilk. Lepak-lepak dengan dieorang sekejap, borak-borak semua and then dah nak kena gerak to IKEA pula. Best dapat jumpa dieorang lepas dah habis exam semua. Terubat rindu kejap. :P



Meet my bestfriend from Jengka (from right) : Waniey and Sal. Anis is missing in this picture. ;)


Sampai je IKEA terus mencari barang. Yuyu dengan Rose heboh camwhore sana sini. Saya pon termasuk sekali. :P Lepas tuh dah habis beli barang kat IKEA pergi ke The Curve pula nak survey sana sini untuk barang saya. Then, kiteorang dapat makan ayam penyet yang sedap dan pedas!!


Tak dapat beli, konon-konon berak pon jadi. :P (Rose)


Bila lah nak ada rumah macam nih kan? T___T



Taktau kenapa macam nak masuk je Ayuzie dalam mulut time nih? Sedap sangat ke dia?? T__T


Ayam penyet pedas HOI!!




Untuk hari Jumaat lak, we went to Jalan TAR untuk cari barang saya pula. Dah lama rasanya tak beli shawl, so singgah la kejap untuk mencari shawl dan baju beading yang Yuyu nak sangat tuh. Elok je lepas tuh, kiteorang ke Chili's dengan kemurahan hati 'seseorang' untuk belanja. Nice kan? Hehe.



Tiba-tiba suka shot nih. HAHA. ;)



Camwhore KANNN???




Chili's! Yeay, yeay! ;)


Namanya OldTimer. Tapi sedappppp! Orang tua memang sedappp. :P *eh??


Chicken wings with Buffalo sauce. *first time makan daun cedery. :P


*mode dah malas nak tulis*

Then, hari Sabtu saya ada interview di Damansara. Nasib Boyfriend yang baik hati hendak teman saya. :) Lepas je interview sesi dating terakhir dengan Boyfriend sebab selepas nih saya dah kerja jauh dan Boyfriend dah ditugaskan ke Brunei. Bunyi macam kena pergi perang. Hehe.


Kan da cakap orang lama memang sedapppp. Haha. *sorry b! :P


Konon Hot & Spicy Rice. Sikit pon tak pedassss. T__T


Drooling bila makan tomyam nih. Sedap dohhhh.
Oh btw, kami berbuka puasa di Johnny's. :)


Bila hari Ahad hari ini, kejap je la nak keluar. Hehe. :) Nak jumpa twin kejap lagi and lepas nih heading back to Bangi. :)

InsyaAllah saya akan bekerja dengan penuh dedikasi selepas ini demi keluarga dan sesuap nasi.
Belum lagi termasuk belanja rakan-rakan yang banyak membantu tuh. T____T

Syukur kepada Allah for giving this people around me. Tapiiiii, saya selalu je tak bersyukur dengan keep on doing any sinful things. Azam lepas Nifsu Syaaban saya hendak lebih selalu grateful with what I have. InsyaAllah.

Maybe you guys should do the same thing. :)

Wish me luck for my first day of working tomorrow! *nervous.

You Might Also Like

1 COMMENTS