Job Hunting

Okay cerita pasal kerja lagi sangat boring kan? Tu laa. Siapa suruh pergi berhenti kerja? ZZZ. Yada, yada, yada. :)

Anyway,
memang hari-hari kerja yang saya akan buat, mengadap komputer dan menghantar resume saya sebanyak mungkin kepada mana-mana company yang nak pakai orang. Yes, SEMUA company. Saya juga mengamalkan sikap membuka Yellow Pages dan call mana-mana consultant whether ada jawatan kosong atau pun tidak.

Dan, Alhamdulillah, some of them respond very nicely and ada juga yang respond macam TAHI.

Lewat petang semalam, semasa saya tengah khusyuk melayan online-shop kat dalam internet nih (my new addiction! urghh!), Sunway Group telefon saya berkenaan SMART programme yang dieorang tengah buat sekarang. I did apply for it awal pagi tuh dan pada belah petang dah dapat call semua.

So, saya sangat berdoa agar dapat panggil interview and VOILA, dapat kerja. :)

Dan pada hari ini, saya masih active lagi menghantar resume. I don't know why but I have a good feeling to have any job interviews dalam masa terdekat.

Dan,
saya tak pernah menjadi seorang yang optimis sebegini rupa.

Or maybe saya cuma menyedapkan hati saya? I don't know about that.

Tapi, kadang-kadang dah rasa syok juga jadi penganggur nih. :P

You Might Also Like

0 COMMENTS