The End

RESIGN.
And yes, I have resigned from my job early this morning.

Dalam kata lain saya menjadi penganggur semula la kan?

Saya tahu keputusan saya membuatkan ada sesetengah pihak cakap, "Kenapa lah dah ada kerja elok-elok nak berhenti?"

Mahupun bunyi macam ni, "Laaa, takde offer lagi? Dah berhenti dah? Kenapa macamtuh?".

I have my own reasons why I want to quit. Kalau orang boleh cakap, "Biasalah. Mula-mula kerja memang lah orang bagi rubbish/crap".

Seriously? *senyum*

I can take any kind of rubbish/crap that you want to throw at me. I don't mind at all. You see people, during the first three months of working, if they want me to do the photocopy or even being a tea lady, I don't mind at all. Seriously.

In fact, kalau lah saya diberi 'that-so-called-rubbish' and lepas tuh saya boleh get what I want to be or even learn what I want to learn, I can take all of that. But not this one.

I have thought about this thoroughly. Sangat. Sometimes I will spend my time thinking that is this what I really want. Saya taknak lah menjadi seorang yang menolak rezeki. Saya rasa sepanjang di Mekah, saya berdoa sangat untuk mendapat pekerjaan selepas balik daripada menunaikan Umrah, dan Alhamdulillah, saya dipanggil untuk temuduga dan mendapat kerja 2 hari kemudian. Sungguh, Maha Besar Allah. Everything on His will.

Sungguh bukan niat saya walau sebesar kuman pun untuk menolak rezeki.

Tapi, ini mungkin apa yang terbaik untuk saya sementara waktu nih.

*senyum*

"Rezeki di bumi Allah ada di mana-mana. Yang penting kita usaha je", Mak pesan kepada saya.

Menitis airmata selepas bincang dengan Mak dan Ayah. Diminta memohon petunjuk daripada Allah S.W.T agar saya nampak jalan yang terbaik.

Dan,
awal pagi tadi keluar ke KL untuk menghantar resignation letter. :)

Bila kita dah usaha untuk dapatkan sesuatu, kita serahkan kepada Allah. Tawakal. :)

Lewat tengahari, Mak call saya selepas tengokkan result saya untuk semester lepas. Alhamdulillah, akhirnya lepas macam-macam benda merepek saya buat, lepas turun naik yang saya rasa, saya berjaya tamatkan diri daripada menjadi pelajar. Alhamdulillah, dapat Anugerah Dekan untuk sekian kali nya. :)

Seperti Mak pesan,
rezeki di bumi Allah meluas. Doa tanpa jemu, usaha sehabis baik, InsyaAllah ada pulangan.

For the next two weeks,
I have a few interviews with several companies around KL and I am truly grateful for that. Syukur ada company nak call. :)

And, I just received the phone calls.

:)

You Might Also Like

1 COMMENTS