Confession of a Penganggur

I was about to sleep just now. Chatting a lil bit with Fuad and I was about to sleep after that. But, as I closed my eyes, LANGSUNG TAK MENGANTUK!

*pardon me Mr. Boyfriend. Eheh*

I was keep on thinking, "Haish, bila lah nak kerja nih."

You know. It was stressful bila most of your friends dah bekerja tapi you still ada kat rumah menghadap internet, hantar resume segala dan of course aktiviti wajib, TIDUR.

Seriously, I had fun enough. I need money to please myself with something new (Ahaa!), I need money to buy me-myself a brand new clothes and also I need money to go on travelling with my friends. Yes, I need money for all of that. (Besides dah keep aside portion nak bagi Mak dan Ayah la. Hehe).

See, you cannot do anything if you don't have any money. Ayah saya bukan lah saudagar balak yang boleh saya minta duit bila-bila masa. Teringin juga kadang-kadang nak cakap,

"Ayah, Adik nak duit. Nak beli Blackberry"

"Ohh, RM 2000 cukup?" This is the dream conversation okay!

Instead ayat yang manis sangat tuh, Ayah saya akan reply,

"Aku tak minta balik duit yang aku dah sekolah kan kau pon dah cukup baik."

Ouch!

So, daripada saya sendiri yang akan terseksa jiwa batin dengar jawapan Ayah saya, baiklah saya mencari kerja kan? But, there is no company wants to hire me. T___T

(Kau baru je graduate dalam 3 weeks. Results pon tak dapat lagi kot!)

I was keep on asking and mumbling to Fuad (pity him) about "Kenapa lah saya tak dapat kerja lagi nih?". And of course he will answer diplomatically, "Sabar lah. Nanti ada lah tuh". As always, Mr. Boyfriend always cool with this kind of things. (Ke aku je yang selalu kecoh-kecoh?)

Being typcial Farah Aliaa, selalu sangat tak puas hati dengan keadaan sekeliling. Bila tak dapat something tuh, NAAAAKKK sangat dapatkan benda tuh sampai berjaya. But then bila dah dapat, I always regret with what I have. Selalu whining about all those things. Yes, indeed. That is SO ME. Kadang-kadang rasa takut juga kalau-kalau bila dah kerja nanti ada je tergerak dalan hati, "Best nya orang yang duduk rumah tak kerja."

How ungrateful people can be right? Tssk.

I was attending an interview yesterday at KL. Konon-konon orang tuh tanya bila nak start semua and I was hoping they called me today. But then, there is nothing from the company. A lil bit frustrated I must say sebab terasa macam tak dapat. Hehe. But that was my first interview and I am not blaming the company for not hiring me sebab saya rasa saya jawab interview tuh pon macam main-main. :) Maybe they have a better candidate after me.

So, whar should I do now? Hantar resume and keep on looking for a job. Taknak lah menganggur lama-lama. Tak cooooolio langsung. :)

Rezeki masing-masing semua berlainan kan? I believe Allah has the best arrangement for me.

;)

You Might Also Like

3 COMMENTS