Il Lido

I went to Il Lido, The Mayang yesterday and I must say that it was an awesome experience with my girls.



Since I was too busy with my projects recently, the decision to join them was the best decision ever. Even takde duit sangat pon. Hehe.

Masa tuh saya tengah main-main dengan Queen kat rumah dan mesej Cuda untuk ajak lepak masuk. So, totally in laa. Lepas tuh ada lagi satu mesej Cuda bagi kena dress up smart and casual. So, semua orang dah jadi pelik dan tertanya-tanya kat mana tempat nak lepak malam tuh.

Saya tanya Mak untuk lepak dengan dieorang dan Mak pon takde masalah since Mak nak balik Melaka malam tuh juga. I asked Fuad to fetch me at Subang and terus balik Shah Alam untuk tukar baju dan bersiap semua.

Il Lido is a fine Italian dining dan terletak di Jalan Yap Kwan Seng, KL. Tempatnya sangat nice dan boleh chill sambil tengok KLCC dan KL Tower macam tuh. Makanan dia pon not so bad tapi Rose punya meal sangat best sampaikan semua orang craving for that sphagetti. The service was good and I have a great night with my girls especially bila Kak Lea belanja saya semua. Ohh yeahhh. :D


From left : Rose, ME and Lea. :)


From left : Acheng, Yot and Cuda. :)


Mula-mula, waiter tuh datang dan serve the menu to us. Damn, tempat tuh looks very elegant and frankly speaking, I don't afford it. Well, you know. Student? Fine dining place? Big NO. Lepas dapat air semua, waiter datang and brought us this,


Amuse bouche.
As the waiter said, "..tantalizing your appetite". Kenapa macam tak tantalize pon? Dasar makan belacan lah kau Farah Aliaa! -___-"

Lepas tuh datang lah meal masing-masing. I chose Spahetti Carbonara which end up full of cheese. Bukan lah tak best. The meal is good but with lesser cheese I think it is better. Biasa lah, macam saya cakap tadi. Dah kalau kau makan tempoyak, memang lah kau tak pandai makan cheese berkarung-karung macam tuh. :D

But seriously makanan Rose paling best. She chose Seafood Sphagetti and it was scrumptious meal. Best sangat. Bak kata Rose macam double orgasm. Hahaha. Nasib Rose duduk sebelah saya. So dapat lah asek mengendeng mintak meal dia. LOL.



Seafood sphagetti. (Yeayyy!!)



Sphagetti Carbonara.


Partner-in-crime ^__^


Then, kiteorang dapat special mocktail. 2 glasses of Bloody Mary, 2 glasses of Pina Collada and 2 glasses of Mojito (no alcohol). Mine was Pina Collada and it was delectable! Hehe. Tapi kesian Rose sebab Bloody Mary dia tak best. As she said, "Macam sos sphagetti je". Haha.


Pina Collada. ^___^


Bloody Mary. :)
Basically air nih adalah jus tomato. Since saya tak makan tomato, saya rasa sangat blessed pilih Pina Collada. Ehehe.


Lepas makan dan minum, dapat lak compliment dessert macam kat bawah nih,


Compliment dessert. ;)


Lepas makan semua, naik lah ke roof top untuk amek gambar semua. Scenery dari situ quite beautiful and untuk camwhore macam kami, it was totally blessed ada orang yang sudi tolong kami amek gambar.

Anyways,
as I said before, it was fun and awesome night. At least I can loose up my mind into something fun. And at least I can get my out loud laugh again. Hehe.

Mungkin aktiviti macam nih boleh diadakan 3,4 tahun sekali sebabkan bila dapat bil agak terkencing jugak lah kiteorang nak bayar semua.

-________-"


Bak kata Jemi, "Jangan berak 2 tahun!"

You Might Also Like

7 COMMENTS