#Ayah : Shopping

Hari ini adalah hari untuk menemani Mak dan Induk membeli belah.

Damn. Penat gila! T__T

Mula sekali pergi Hajra. Mak dengan Induk duk sibuk cari tudung. Mula-mula nak beli sikit je, alih-alih sampai 4 paper bags! Siapa yang angkat? Cuba teka. Apa? Yeee. Betulll. SAYA yang angkat semua paper bags tuh. Tsssk.

Ayah tunggu kat corner kedai Al-Ikhsan. Muka boring gila. Haha. Saya kejap-kejap pergi check dan hibur kan hati Ayah. Lepas bayar semua tuh, saya pergi jumpa Ayah,

"Mak dah bayar dah semua tudung tuh. Sampai 500 lebih yahhh~"

Ayah jawab, "Hoi! Yang Mak kau macam mualaf baru masuk Islam beli tudung banyak-banyak kenapa????".

Masa tuh straight dah terbalik gelak. HAHAHA.

Saya jawab, "Tah nyee. Kemain banyak lagi. Nih dapat gift beli kain murah kat Jakel lak. Sambung pergi Jakel."

"Kan aku cakap macam mualap! Dah beli tudung, nih nak beli kain buat baju kurung banyak-banyak lak."

HAHA. Berjaya menjadi batu api!

:)

You Might Also Like

4 COMMENTS