kerja lengah-lengah

Mata mengantuk. Badan letih. Serupa macam pokok tak kena air. Layu je.

Saya sedar saya suka buat kerja last minute. Yeah, at one time, saya macam enjoy buat kerja last minute. HOWEVER, terasa macam penat sangat sekarang. Terasa macam kenapa lah tak buat kerja nih dari awal lagi?

Being a final semester student is a tough one. Sebab nya? Kadang-kadang terasa macam selalu berehat sangat walaupun berderet projek yang kena submit. Yes, that is the typical me-minded. Bukan orang lain. Saya sendiri. :)

I have to study. I mean, study really hard to get what I want. Kalau dulu zaman diploma semua benda terasa takde la payah mana, tapi, bila dah masuk degree nih terasa susah kalau tak study. Susah nak faham, jauh lagi nak score. Kalau tak datang kelas? Haih, susah nak faham satu benda tuh kalau kau tak rajin nak bertanya dan siapkan tugasan. Kesimpulannya, kena belajar.

So, macam sekarang.
Saya rasa saya SANGAT kena belajar untuk berubah. Belajar untuk terima bahawa, "Hey, kerja last minute tuh macam tah hape-hape". Ye, itu yang saya kena belajar. Lagipon dah nak masuk alam kerja-cari-duit kan? Memang lah macamtuh.

:)

Tak lambat kan untuk menyesal sebab suka buat kerja last minute?
Tsskk.

You Might Also Like

1 COMMENTS