stupid little things

Lepas dah beberapa hari kelas takde, so hari nih kira satu semangat baru lah nak pergi ke kelas untuk belajar and hell yeah, to answer perfectly good in my test tomorrow afternoon. But everything is changed in a blink eye.

*sigh*

:)

Mula-mula kiteorang tunggu luar kelas sementara nak tunggu kelas yang sebelumnya habis. We were sitting there and chatting and laughing around. Lepas tuh budak-budak laki nih cakap,

"Weh, jom. Dah boleh masuk"

So, there we go. Masuk dalam kelas dengan semangat. Masa tengah duduk and dah nak start kelas, alih-alih Jang masuk dengan muka tersengih-sengih-macam-kerang-busuk-dan-rasa-nak-tampar. Puan X bebel-bebel kat dia jangan masuk lambat lagi, tapi Jang si sengal just terus duduk je. At that time, pintu kelas dah tutup.

And a couple minutes later, datang Fakhri dan Hadi melekat kat cermin pintu kelas. Masing-masing dalam kelas dah nak tergelak dah. Cuba untuk fokus tapi tak boleh selagi mereka ada di depan cermin. Puan X cakap,

"Jangan bukak pintu tu. Siapa bukak potong markah daripada test."

(Case : Fakhri dah sampai awal pon ke kelas. Keluar sekejap sebab nak pergi ke toilet or photostat or etc. Tapi Puan X tetap tak bagi masuk. Adakah ini bermaksud kami tak boleh keluar kencing?)

Still mereka tak boleh masuk. A few minutes later bangun lah Yunus untuk bukak pintu tolong mereka masuk ke dalam kelas. Puan X told him,

"Kalau you bukak pintu, I potong 5 markah dari test you."

And yet Yunus replied,

"Takpe lah Puan. Potong je lah markah saya."

Semua terdiam. Just pandang ke pintu tengok mereka masuk ke kelas di selang seli kan dengan bebelan Puan X. I started to feel uncomfortable in this class. There was no fun anymore when we were scolded like that.

Sal pesan kat saya, "Hari tuh dia cakap kalau bising dalam kelas kena tolak markah".

*sigh*

As she asked someone to come upfront untuk selesaikan latihan yang diberi, satu nama dipetik dari attendance sheet. Unfortunately, the person was not attending but the name has been signed showed that he was attended. So, there we go again. Kantoi sign kan untuk kawan.

Nobody want to stood up siapa yang sign kan untuk yang tak datang. Each name yang dipanggil dan kantoi tak datang kelas, tolak 2 markah from everyone in the class if there is nobody yang nak confess. So after name by name which Puan X has been called and about 6 marks have been deducted from our test marks, still, takde siapa nak bangun untuk mengaku.

We just sat there pretending like there was nothing happen.

Bukanlah niat untuk berlaku kurang ajar dengan tak mengaku and such, tapi, terasa bila dah kena marah macam budak kecil terasa macam malas nak layan dengan semua tuh. Dan kalau 6 markah dah memang kena tolak, so nak buat macamane kan? *time nih la datang semangat unite satu kelas and frankly speaking, I WAS AMAZED. Hehe. :D

Saya tahu apa yang kiteorang buat tuh kind of break the rules or something, but sometimes apa yang orang tak kasi buat tuh la yang manusia nih akan buat kan?

So, what I should do right now? I need to prepare my brain and my butt to focus and sit on the hell chair until 6 am this morning, and score 100% for my test tomorrow afternoon. At least, kalau dapat 100% ada lagi 94% kan? Hehe.

What a day people.

:)

You Might Also Like

2 COMMENTS