get a life please

Whoaa. Dah terasa macam berhari jugak lah tak update blog. :)


Nothing much to say. I'm signing up into a gym this past couple of days. Sangat letih dan penat. Tapi as usual saya dah mula malas nak pergi gym. Aiya. Terasa macam penat gila pergi gym. Gym and jogging, I prefer jogging. (Sebab boleh stop-stop. Kalau masuk gym trainer suruh buat. T___T)


Ohh, back to the story.


Basically, this is about my dearest bestfriend. I'm so sick and tired bila orang duk mengata dan mengumpat dia and bragged about all those nasty things about her. Of course lah saya tak tahu apa yang betul atau apa yang salah, tapi in my opinion she doesn't deserve all of this.


Meh saya cerita. Let us say that watak dalam nih BFF saya nama A.


A nih baik dengan sorang budak laki dalam kelas kiteorang. We call him B okay? Well basically memang baiklah. Anything yang goes around them, let Allah dan dieorang je lah yang tahu kan? Kiteorang sebagai kawan hanya menjalankan tugas dengan bahan membahan je. Eheh. ;)


Lepas A dan B berkawan rapat, banyak pula suara-suara sumbang yang tiba. Entah kenapa macam-macam umpatan keluar lak kepada si A. Agak nya sebab si A nih baik dengan ex-boyfriend orang kottt. Alih-alih kawan-kawan si ex-girlfriend B tuh mulut macam apa jeboleh lak jadi batu api.


*emo lak*


Tapi the point is tuh EX orang je kot. Tahu tak? Why should you bother? You don't even in a relationship pon. And the friends pulak kenapa nak jadi batu api dan cakap benda buruk pasal si A nih?


SERIOUSLY PEOPLE. WHAT DID SHE DO TO YOU?!!!


And sekarang, bila si ex-girlfriend dah dipulaukan oleh kawan-kawan sendiri (Boleh eh pulau kan kawan sendiri? Baik lak tuh. Huh.) dia baik pulak dengan A.


I don't have much things to say.


The only thing that I can advise her is stay away from both sides. She does not even know who's right or who's wrong. So, jalan yang paling selamat adalah PLAYSAFE. Dengan orang lain tuh takyah kawan and jangan baik sangat dengan si ex-girlfriend. Mungkin cerita si ex-girlfriend betul dan mungkin juga cerita si kawan-kawan betul. Since A tak tahu yang mana satu betul ataupun tak, jangan menyusahkan diri untuk direlakan orang ngumpat pasal diri sendiri.


One advise from me to all of you,


GOSSIP HURTS PEOPLE!


;)

You Might Also Like

0 COMMENTS