starting all over again

Okayyy. Sambil mendengar lagu 'I Miss You Love' by Silverchair (ohh! sweet gila lagu nih) saya tiba-tiba semangat je nak type entry kat blog nih. Agak lama lah tak aktif dalam arena blog nih. Hehe. So, I'm thinking nak tulis entry!! :D

Malam nih tadi aunty Lea dari Kota Damansara datang ke Shah Alam. So, kiteorang pon entertain dengan bawak ke i-City ye adik-adik. Tapiiiii pengalaman ke i-City malam nih sungguh menghambarkan. Lebih senang nak cakap macam haram je i-City tuh.

Firstly, dah lah kena bayar sampai RM10 entrance dia. Okay, fine lahhh kan. Bukan saya bayar pon, aunty Lea bayar. But still rasa segan lah kan kalau orang nak belanja pon. Then bila masuk i-City jalan-jalan macam biasa je. Takde pape pon. Bawak cousin Lea, Thirah yang berumur 9 tahun yang sungguh thrill bermain kat i-City. So, again, it's fine lah walaupun saya rasa takde pape penambahan sangat pon kat i-City.

Lepas jalan-jalan kan, Thirah nampak lah ade zirafah kat sana. So, dengan gembira mengajak semua orang pergi mengambil gambar. BUTTTT, saya dimaklumkan kalau nak ambil gambar dengan zirafah tuh kena bayar okayyy! Macam haram! Kau dah la mintak RM10 dengan aku, nak amek dengan zirafah tak hidup tuh pon kena bayar??? Dah memang start panassss je lahh kan.

Secondly, saya panas dengan Cold Room nye. Alahai. Kalau betul-betul cold takpe lah kan? Ini macam freezer kat Giant je. Huhhhh, takde lah sejuk mana. And then sungguh macam tak cantik pon eh? Kalau orang lain da suka tuh memang saya tak tahu lahhh. Tapi bagi saya, setakat letak lampu kaler-kaler dalam bilik yang sejuk, korang boleh lah lakukan aktiviti demikian di rumah. Letak je lah lampu kelip-kelip tuh dalam peti sejuk. Setel.

Tak faham lahhh. Kalau bayar RM10 and satisfied with what we were paying for tuh, takde lah saya kisah mana kan? Ini sikit pon tak worth it eh?

Last-last tak sampai satu jam dalam i-City tuh, saya da ajak semua orang balik. Aunty Lea pon tak berapa happy dengan i-City tuh. Balik rumah, layan movies dengan Lea dan Rose lagi besttt. Haha.

Sejak akhir-akhir nih best tau. Bangun lambat, tengok TV the whole time, tak payah belajar, lepak-lepak je. Hehe. Biasa lah kan. Final da habis dan sekarang lah masa untuk bersuka ria sedikit. (Sikit je tau, tak banyak ponnn. :D)

Tengah browse baju untuk beli through online tadi. Tiba-tiba nampak kasut nih :



Cantik weh. :)


Kalau betul lah ada kasut macam nih kan best? (Tapi bila nak pakai ek? Hahahaha)

Ehhh okay lahhh. Ada raksasa nak gunakan laptop nih. Lain kali la saya sambung tulis. Selagi tak stop, selagi tuh dia ganggu hidup saya. Haha.

Have a nice day!



With love,
f

You Might Also Like

1 COMMENTS