ehh, roti bakar telur manis!

Hey hey everybodyyy! *gaya nak macam hip hoppers. Duhhhh.* Okayy. Excited lebih sebab baru sampai Melaka ye adik-adik. Hehehe. Selepas cuti da start sejak beberapa hari lepas, baru lah boleh menjejakkan diri ke rumah sendiri.

Ok, banyak lah pulak selingan kau Farah! Sila straight to the point. :)

Lately, I can see lah kan ramai sangat yang Googl-ing pasal ROTI BAKAR TELUR MANIS. Haihh, saya rasa saya ada post kan pasal benda nih dalam previous entry yang nih, tapi sebabkan banyak sangat orang search pasal makanan yang enak nih, saya promote lagi sekali.

Here we go.

:)

The first time saya try roti bakar telur manis nih masa saya teman Fir pergi ke Perak dulu. *secara senyap-senyap. haha* Haippp! Adik-adik jangan ikut perbuatan nih. Saya just bagitau Big Mama je and she's the one who gave me all the expenses untuk teman Fir masa tuh. Hehe.

Anyway,
masa tuh Fir nak habiskan lesen memandu yang dia amek masa kat UiTM Seri Iskandar dulu. Anddd to finish kan the course kena balik sana balik lahh. And I don't really remember kenapa semua tuh lahh kan. So, the whole day I was waiting for Fir habiskan dia nya test ke ape tuh (saya tak sure) dan lepas tuh he decided to bring me melawat lah tempat dia belajar.

It was the first time saya masuk UiTM Seri Iskandar. Masa tuh siap ambil gambar lah semua. Haha. Excited lah punya pasal kan? Lepas tuh Fir dah lapar. Then ajak makan kat kedai mamak best katanya. So, saya yang masa tuh dah mengantuk, ikut je lah kan.

Kedai tuh namanya Salam. Dekat-dekat dengan UTP kalau tak silap saya. Masa tuh Fir tanya nak ape, so saya yang masa tuh tunggu masa nak tidur, ikut kan je lahh. Again. Haha.

"Kita try roti bakar nih nak u? Sedapppp. U da makan mesti u suka."

Mula-mula, memang serius taknak. Rasa nak marah pon ada gak sebab dia order kan makanan. Then bila roti tuh datang kena lah makan kan. Bila makan je, memang UMMMPPHHH!! gila lahhh! Terangkat bontot gua cakap sama lu. Haha.

Serius weh, sedap gila. Kalau korang pergi sana try lahh. Tak tahu lah kalau kedai mamak lain ada ke tak. Even kat Subang or Shah Alam memang takde lah makanan nih. :)

Cheesy gila kan roti nih? Memang out of diet scheme laa. :)


Huishhh, rugi gila rasanya masa kat UTP arituh tak sempat singgah kat Salam tuh. Rushing kannn. A lot of things to do. So, next time memang akan datang purposely untuk makan benda tuh. Haha. Kalau lah mamak kat Hakim belajar buat benda nih kan sedap. Memang muka aku lah hari-hari tertepek je kat Hakim tuh.

Ahhh, da terasa drooling kan benda nih. Damnnnn.

Have a nice day everybody. :)


With love,
f

You Might Also Like

2 COMMENTS