okay. grabbed sedikit masa jap.

I was spending my time at the faculty for the whole day. Sengaja tak nak bawa laptop. Takut-takut bahana Facebook dan blogging ganggu fokus saya hari ni. Tapiiii, damn la. Dengan kecanggihan handset, dapat jugak Facebook sekejap.

*eheh, tak leh resist kan?

Dari pagi sampai lah ke tengahari study sampai Sal suarakan hasrat, "I da lapar lah. U taknak makan ke?". Huh, sejak study sama-sama dengan dieorang nih, asek maaaaakan je. Jarang betul aktiviti makan tuh stop. Haha. Lepas study makan, tengah study makan. So, you just imagine lah ye berat badan saya semakin meningkat sekarang. ;)

Lewat petang nih, masa tengah berehat sekejap dari study, saya bukak lah Facebook. Tengok kat page, classmate saya, Pijan ada tagged kan video. Sebab kan Pijan da trigger saya dengan video tuh, so beriya la nak download kan video tuh dalam handset kan? Siap sabar semua nak tunggu video tuh berjaya di upload. (Kalaulah enthusiasm belajar macam nih. Hehe)


Haha, kantoi tengah baca blog Kak Una. :D


Bila tengok je rupa-rupanya video tuh adalah video Mandarin kawan saya, Hadi, memang terus saya ajak orang lain tengok. Haha. Kebetulan Brader kat sebelah lak waktu tuh, straight bisik-bisik sebab Hadi ada belakang kiteorang masa tuh,

"Cepat Brader cepat. Video Mandarin Hadi dalam Facebook!"

"Sape upload dohh? Gila ke? Memang Hadi santau kan orang tuh."

Ngeri tau ugutan Hadi. Siap cakap,

"Aku memang santau kan orang yang upload kan video aku nanti. Biar lah aku tempah neraka siap-siap". HAHA. :))

Bayang kan lah. Kot esok pagi bangun pagi, tiba-tiba perut jadi besar sebab Hadi santau kan. Hahaha. Lawak okayy.

*kalau tak lawak, kau diam je. Haip. :D

So, tengok video secara sorok-sorok dari Hadi memang macam haram la kan nak tahan gelak. Berair-air mata. Dia punya muka kalau tengok memang lawak gila. Ada pulak scene tiba-tiba ada kaunter jual tiket bagai. Haha. Memang macam apa je kiteorang gelak. Macam nak berguling-guling pon ada jugak. Tapi, bila Hadi datang, semua orang buat-buat tanya soalan. Handset masing-masing terus screen saver kan. Bagus kan teknologi sekarang? :P

Hebat la dieorang punya projek Mandarin. Confirm dapat full mark tuh. Thumbs up gila. Haha. Da macam Jangan Pandang Belakang Congkak da. Hehe.

Ohh, Maghrib da nak habis. Perut den lapa ni haa. Takdo oghang plak den nak ajak poie makan. Sapo nak masakkan den megi, meh la datang sini ha.

*high mode.


With love,
f

You Might Also Like

0 COMMENTS