ohh, sian nye ayah

Tadi ada talk for subject Engineers in Society. Muka da memang sangap sebab tahan mengantuk. The whole time I was looking at my watch and dalam hati asek fikir je bila la nak berbuka. :)


Tengah tengah tidur sekali meja tuh vibrate. Tengok kat phone appear AYAH. Bila angkat-angkat je telefon, dengar suara Mak.

"Kenapa Mak call number Maxis banyak kali takde orang angkat?"

"Alaa sorryla. Adik pon tak ingat adik letak phone Maxis tuh kat mane. Hehe"

"Nih kenapa bising2 nih? Mak tak dengar la kau cakap."

"Ohh, tengah dalam talk la Mak. Tah hape tah nih. Da mengantuk da nih"

"Ha, nih. Dengar nih. Ayah pagi tadi sahur sahur kena bawak pergi hospital."

"HAA? Kenapa? Semput"

"Bukan. Tengah tengah sahur tiba-tiba ada benda masuk matanya. Mak buat macam-macam tak boleh jugak. Pagi-pagi tuh Mak bawak pergi hospital."


Haih. Terus hilang mengantuk saya dengar Ayah saya kena macam tuh. Nasib la Mak saya someone yang boleh drive. Kalau tinggal 2orang macam tuh, and Mak saya tak boleh drive, kan ke susah tuh.

Doctor cakap ada something yang keras da termasuk dalam mata Ayah but my mother cannot clarify what is it. So, nevermind la kan as long as benda tuh da keluar dari mata Ayah. At the moment, doctor cakap mata hitam Ayah saya da terluka sikit because of maybe waktu Ayah saya tengah gelabah gelabah tadi, gosok dengan kuatnya. Haish, kesian sungguh Ayah saya. Risau betul tengok Mak dengan Ayah saya 2 orang je kat rumah tuh.

Eversince Kakak da kerja, memang mostly apa-apa pasal kat rumah or any problems, Mak saya akan bagitau saya. Kakak busy gila dengan kerja nya, Bang Ngah dengan masalah sakit Danish, Kak long dengan Queen and everything, so maybe sebab tuh la Mak saya lagi senang nak cerita kat saya apa-apa.

Haish, minta minta takde apa-apa la kat Ayah. Risau jugak kalau da luka tuh semua kan. :(

Anyway,
Nanti sambung. Meh kita terawih dulu.


With love,
f

You Might Also Like

1 COMMENTS