First time pergi

Hari ini first time saya pergi bazar Ramadhan kat area rumah saya nih. Selepas satu hari kemas dapur and living hall, saya da memang keletihan and tak berdaya. Terus pergi siap-siap mandi, and pergi office Mak saya. Cadangnya ada aircond kan. Nak la jugak tidur sekejap. HEHE.

Tapi, sampai je kat office Mak saya, tak jadi tidur pulak. Mak saya sangat busy siapkan kerja sebab nak cuti raya, so I just sitting in there and main-main dengan handset. Sambil gosip-gosip sekejap. Agak-agak da boring, saya pon gerak la balik ke rumah semula. Sempat jugak Mak saya pesan keluarkan ikan bawal dengan udang untuk masak berbuka puasa hari nih. Lazat wehh! :)) Tapi, on the way balik rumah tuh, teringat pulak bazar Ramadhan kat pekan nun. Terasa nak tengok jugak apa ada jual kan. :D

Sampai bazar, saya call Ayah saya nak makan apa. Ayah saya pesan suruh beli kuih tepung pelita dan belikan Mak saya popiah basah. Siap specified kan kedai mana ok? Takut konon-konon saya beli makanan yang bakal mengundang makian sebab tak sedap. HAHA. Masa nak beli popiah basah tuh,

"Dik, popiah nih macamana kira eh?"

"3 seringgit kak. Nak?"

Terkejut jugak la kan 3 = RM1. Huish, memang la murah! Tepung pelita pon 6 = RM2. Memang berbeza gila dengan Shah Alam. Saya bukannya suka makan popiah basah tuh, tapi biasanya tengok Kamal yang suka popiah basah tuh setiap kali nak berbuka, rasa nya dia beli dalam 3 = RM 2.50. Ehhh, entah lah. Iye ke u? RM 2.50 eh? I tak ingat. Tapi yang penting RM2 dan ke atas laa. SOO, bazar sini lagi murah la kan? :D

Even murah macamane pon, saya tetap dapat mengawal nafsu saya untuk beli makanan. HEHE. Beli tepung pelita Ayah, belikan popiah basah Mak dan beli air tebu untuk diri saya, lepas tuh terus balik. HEHE. :) Terasa bangga sebab saya mampu mengawal nafsu beli belah. :D

Lagi 2 hari nak raya kan? Takpe takpe. Sempat kot kemas kan rumah nih. Confidence! :D

Jom terawih untuk 2 malam yang last nih!! :)


p/s : skill menulis semakin rapuh. abaikan. haha.


With love,
f

You Might Also Like

3 COMMENTS