SUPRISE

Dari hari Jumaat saya memang da homesick sangat da. So, semalam kira kemuncak la homesick. Plus, a few things yang saya kena gone through. Sangat sedih and perlukan Mak dan Ayah saya untuk menghiburkan hati.

At that time, saya tengah keluar dengan Din untuk teman dia beli makanan Bellarina a.k.a kucing beliau. Ehh, silap silap. Beli pasir untuk tahi Bella. Hahaha. ;)

Anddd, masa tuh tengah makan dengan Din kat Ayam Penyet and I've received a phone call from Ayah. Biasa la kan. Ingat Mak nak cerita apa apa la kan. So, masa angkat phone tuh, tiba-tiba Mak saya cakap da nak dekat dengan rumah saya. I was like, "OMG!!! Serious ke nih??". Time tuh memang tahap excited yang melampau ok? :)

So, quickly I asked Din untuk cepat cepat makan and saya nak balik cepat jumpa parents saya. Sampai je kat rumah tengok Mak, Ayah & Kakak tunggu dalam kereta. Melompat-lompat saya kat depan kereta tuh nampak Mak saya. Terjerit jugak la. Lantak la orang keliling nak cakap apa. Memang tahap rindu gila. (Padahal last week baru balik rumah. Hehe)

Masuk kereta terus peluk Ayah. Huish, tak boleh tengok Mak lama-lama sangat sebab nanti rasa nak menangis. Tiba-tiba, Kakak yang gedik tuh nak makan Ayam Penyet kan. So, sekali lagi la kiteorang gerak pergi ke Ayam Penyet tuh. Waiter pon sampai da cam muka saya ok. Hehe.

She's the reason for me to keep on living. ;)


Lepas makan pergi la Hajra yang baru bukak belakang Jakel tuh kan? Memang banyak da tudung Mak saya nak rembat. Tapi, banker a.k.a Ayah takde pulak masa tuh. Tah ke mana-mana tah. So, tak jadi. Andd then masuk Ariani. Pon tak jadi nak beli tudung. Last sekali, Ayah saya rimas dengan orang yang sesak tuh, and cakap next time before raya datang lagi untuk beli tudung. Yayyy! ;)

Balik rumah Mak saya buat cempedak goreng pulak. Huish, sedap gila! (sorry kalau cara saya cerita sangat excited eh? I am thrill sampai sekarang. Ngehehe)

Wahhhh. Purposely datang untuk datang tengok saya yang homesick nih. Terharu kan? Terharu kan? Hehe. Best gila. So, kalau nak suruh saya buat assignment meh bagi saya buat sekarang. Akan saya buat dengan baik sekali. Haha.

Dapat manja-manja dengan Ayah, dapat makan Mak masak, dapat gaduh dengan Kakak yang gemuk. Ok la. Enough. I won't asked for more. :)


They really made my day. They are my strength, my hope and the reason for me to keep on living. May Allah bless them. ^_______^

I HEART BOTH OF YOU VERY MUCHO! ;)


With love,
F

You Might Also Like

2 COMMENTS