sehari di taman pertanian

wahh. hari ini adalah hari yang sangat memenatkan.

chichi slept over rumah kami disebabkan dia da promised nak belanja kiteorang makan or whatever la kan. inilah kehebatan chichi walaupun da bekerja tetap buat kan budget untuk kiteorang. ngehehehe. ;)

anyway, malam semalam lepas tengok the last airbender dengan din, lea and ziema, terus gerak balik dengan segera sebab chichi duduk rumah sorang-sorang memandangkan cuda keluar dengan imi. so, untuk menjaga kepentingan kami memandangkan chichi nak belanja, balik la cepat kan. haha. kan balik lambat bising lak perempuan tuhh. ;p

kami pon buat list la what were we going to do hari nih. dalam list tuh ada futsal, paintball and also wall climbing. tapi sebabkan din cakap budak rumah die tak cukup nak lawan dengan kami yang hebat dan perkasa, so futsal tolak tepi. paintball after survey mahal lak. anddd comes to lea yang bagi idea, "jom kite pergi cycling!". yes! akhirnya setuju dan gerak la pergi taman pertanian shah alam.

memang heaven la hari nih. SEMUA expenses chichi yang belanja. sebagai bisneswoman yang berjaya dan juga sebagai geologist, haruslah belanja kami yang masih belajar kan? ohh, if korang nak melawat online shopping blog chichi pon boleh, KLIK DISINI. a lot of good stuff yang dia jual, and of course berkualiti. ;)

matlamat utama bila da masuk taman pertanian tuh mesti lah nak pergi rumah iklim 4 musim tuh. hahaha! first time jejak kaki kat situ, so semua orang macam sangat thrill nak pergi tengok. :) and mesti lah matlamat kami berjaya walaupun da penat macam hape je cycling dalam tuh.


tapi sampai sampai sana je, tengah summer. huh, lea pon hangin la dengan cuda sebab setelah berhempas pulas cycled to rumah iklim, musim panas kan. haha. so, sebabkan da datang, saya pon eager jugak nak masuk. so, again, chi2 keluarkan duit lagi sekali untuk bayar kan kiteorang nye fees masuk. hehe. awww, chichi sangat sweet.

ohh, tempat yang kiteorang pergi taman padi jugak. yayyy. gayat tengok konon konon sawah padi tuh. saya tak pernah nampak the real paddy field sampai la umur saya 20 tahun. ye! saya tahu. itu sangat pathetic. haha. tapiii, saya sangat suka suasana kampung yang macam tuh sebab saya tak pernah ada kampung. T___T


andd other than that kiteorang pergi kat jambatan gantung jugak. :) best kat sini even takde la gantung sangat pon jambatan tuh kan? andd if jatuh pon setakat luka-luka je. haha. saya memang tak banyak sangat amek gambar sebab cycling tuh nak makan semua energy saya. huhuhu. :(

sila cari kepala lea!


overall sangat happening. yelah. orang belanja kan? memang heaven la hidup kau. haha. well, chichi datang rumah bawak kasut cuda beli baaaanyak. haha. memang kaya ada kawan kawan gila kasut macam nih.

lunch kiteorang makan kat food court giant. again, chichi belanja. haish. da sampai segan da sebab tak keluarkan duit langsung. hahaha! tapi bak kata orang tua-tua rezeki jangan ditolak kan? habis makan, balik rumah around 4.30pm and terusss pengsan semua orang. :)

ini dia si baik hati! :))

haha. sorry babe. gambar kau sangat sengal! :)))


they helped me to laugh until I cried. :) before this i was thinking what i should i do and such, tapi hari ni i was completely forget about the problems. im happy enough with them. that is why i always thankful to have the wonderful parents and great bestfriends surround me. :)

ok da. malas nak taip. lapar da. jom tengok keeping up with the kardashians! :)


with love,
f

You Might Also Like

1 COMMENTS