cooking monsterrrr

Semalam entah kenapa angin nak memasak saya datang. Seriously, sangat semangat nak masak. Hehe. Ever since habis lab Environment, saya, Sal, Zek dan Noi terus gerak pergi Tesco. Cadangnya nak teman Zek beli kipas je, tapi entah kenapa idea nak masak tuh datang jee.

So, I bought those stuff and planned untuk masak Mee Hailam and Daging Masak Bali. (The first attempt of Mee Hailam and second attempt untuk Daging Masak Bali. :D)

Balik je rumah, prepare barang semua, and about pukul 3 petang saya da start potong daging. HAHA. Awal kan? Da nak tidur tak boleh, tak rasa mengantuk, so what else can I do except dari start to cook.

I must say I learned those masakan from internet la. Well, cooking be so much easier dengan adanya internet. Hehe. Ambil resipi from Myresipi.net, beli barang semua and start to cook. Settle kerja. :))

Dalam kuali. :)

Da siap!

Ohhh, gambar Mee Hailam tak sempat nak ambil sebab nak teman Din pergi bazar Ramadhan. Sangat hectic masa tuh. HAHA.

So, petang nih saya da stuck nak makan apa. Sat lagi pukul 5 pm ada talk kat faculty sampai pukul 7 malam. Sengal gila. Huh. Budak 2 orang nih takde sebab pergi Damansara and shopping gak kot. So, I don't know what am I going to eat nanti.

Ok la. Nak pergi talk. Da pukul 5 pon nih. HAHA.

Selamat berpuasa!


With love,
f

You Might Also Like

1 COMMENTS