Choooiiiii, penat la macam nih.

Masa tuh kat bazaar tasik. And suddenly Cuda called suruh belikan beli kan barang and suruh cepat balik rumah. Huh, masa orang ajak pergi bazar mula mula tadi taknak. Da jalan dekat separuh kat bazar tuh, baru nak bangun.

Andd lepas beli barang, terus gerak balik rumah. Mok plan nak pergi bazaar Seksyen 7 tuh. So, masa tengah tunggu Cuda tuh, nampak la a group of budak budak kecik tengah pandang kat saya. Masa tuh da panas da. Apehal lak budak budak nih nak pandang aku kan? Sekali nampak budak kecik tengahari tadi. OHH! KECIKKK JE AKU PANDANG KAU!

*flashback. haha*

Hari nih kelas foundation pukul 4 petang. So, as usual saya memang malas nak masuk kelas petang awal awal nih. So, sebabkan saya tengah panas enji kereta, I was stepping out from my car and duduk kat bawah rumah saya kejap. And at that moment, I was holding a book.

Andd, there were a group of kids, yang umur nya dalam 12-15 tahun tiba-tiba datang. And maybe masa tuh saya tengah selekeh ke, ape ke, but datang sorang budak laki nih. Datang straight duduk sebelah. I guessed his age ada lah dalam 12 tahun @ darjah 6.

"Hi awak. Kawan saya yang kat sana tuh nak kenal." sambil muka sengih sengih mintak penampar.

I was like OMG! Kau nih betul ke tidak dik? Agak agak la kalau nak main main pon. Akak nih tengah emo minggu nih.

"Uiiihh, sombong nya awak. Bagi la phone number. Awak sekolah mane?"

HOI! Sekolah kau cakap aku?? Ada muka budak sekolah ke? Ada? Ada?

Masa tuh panas gak la. Pandang muka die tepat. TEPAT. Senyum kambing, pastuh terus masuk kereta. Masing masing ternganga bila aku bawak kereta. Sekolah saya boleh bawak kereta tau dik! ;)

Adoi. Kalau lah aku jumpa lagi budak tuh, memang da gelak gelak da pandang muka dia. Tadi memang la panas. Sekarang nih bila fikir balik, macam kelakar lak. HAHA. ;)

Ohh, selamat berbuka! Da azan la. Cuda da ajak makan. :)


With love,
f

You Might Also Like

4 COMMENTS