Berdebar nya---World cup

Sampai-sampai ofis pagi nih Mak saya da call ajak gosip. Isk, Mak saya nih. Tak boleh la nak sabar-sabar sikit kan. Baru je masuk parking. Tapiiii...sebabkan saya anak yang taat haruslah saya join gosip tuh kan? Haha.

Ehhh. Tuh bukan motif utama saya merepek di sini. Saya nak cakap saya berdebar tunggu result saya pada esok hari. Apa? Result keluar esok??

Terima lah kenyataan ye rakan-rakan? ;)

Ohh. Berdebar juga saya nak menunggu elaun yang tak seberapa tuh. Terima kasih la kepada Kamal yang membocorkan rahsia bila elaun saya masuk kepada Lea dan Ziema.

Semalam saya masak Ayam Masak Bali tau. Hasil google dari internet. Nasib la instruction yang diberikan dari internet tuh memang faham. Tapi, saya tak ingat lak link dia. Nanti saya link kan kat blog ni ok? Akhirnya... Berjaya buat dengan SUKSES. Hehe. Untuk beginner macam saya, da memang terbaik la. Wahh. Puji diri kan? Tapi Lea dengan Ziema pon cakap sedap tau! Ngeee~.

Da habis makan semua, sekali Kamal bersuara :

"U... Aqilah cakap cek maybe dapat hari Khamis"

Straight saya pandang Lea and stare semula kat Kamal. Rasa kecik je pandang dia waktu tuh. Kalau lah pinggan tuh boleh masukkan dalam mulut dia, kan bagus? :((

"Eh..bila elaun Begum nih masuk Kamal?" Tuh dia. Gaya orang busy body gaji orang lain masuk. Haha. ;)

"Ehhh. Lupa la. Khamis next week. Lagi 2 minggu.." Sambil tersengih-sengih. Comel la sangat tuh sengih-sengih. Kecik je aku pandang.

"Sudah la u. I pastikan if i kena belanja dieorang, i heret u sekali!" Sambil hempas pinggan kat lantai. Hehe. Ok. Exaggerate.

Panas sungguh gua. Ada ke patut cakap bab-bab gaji depan Lea?! Isk, macam la die tak tahu 'kembar' die tuh memang pemeras ugut. ;p

Suda, suda. Takde belanja-belanja semua nih. Saya nak kasi Mak dengan Ayah saya duit kat kampung nun. *wink, wink*

Lepas makan semua, straight kiteorang pergi Sunway Pyramid nak tukar simcard Maxis saya yang rosak. Haih. Nasib la saya ada 2 nombor. If tak, susah jugak masa simcard tuh rosak. Mintak maaf ye Han? Macamana la Mak saya nak call gosip-gosip dengan saya kan? Ayah saya pon mesti tertunggu-tunggu je saya nak call. Rindu la katakan. Da la tak jumpa dengan anak gadis nya nih. Hehe. So, kesimpulannya kena betulkan dengan pantas simcard tuh!

Sampai je Maxis Center kat Pyramid tuh, ramai lak orang. Adoi. Lemah betul la saya nak tunggu lama-lama. Kalau da tengok customer beratur panjang tuh, buka la kaunter banyak sikit kan? Haih. Sabar je la saya pergi beratur

Lepas pergi Maxis, teman Lea pergi beli baju untuk sokong Portugal. Chehh. Portugal la sangat kalau logo Portugal tuh pon tak perasan. Tengok macam saya. Sokong Spain tau!! Haha. Pakcik Kery, sila take note ye. Gua beralih kepada Spain.

Masa nak beli baju Spain tuh, terpandang lak saya dengan ada satu t-shirt Argentina nih. Smart tau, kaler putih & biru. Isk, dalam hati memang nak beli da. Dapat pulak Lea duk hasut & bakar-bakar saya t-shirt Argentina tuh cantik. TETAPI, bila memikirkan nanti berlaku battle dengan Kamal sebabkan t-shirt Argentina tuh, tak jadi la. Saya stick dengan Spain saya! Argentina boleh blaa ok? Hahaha. Puas hati aku.

Harap-harap Maradona tak jadi bogel keliling padang nanti. Buruk siot rupa nya.
Portugal? Haih. Toksah la nak canang lebih. Nani pon da takde da. ;)

*kesian Germany tahun nih saya tak support dieorang. huhu*

Eh. Nak masuk pukul 12 da? Rasa macam baru je datang ofis. Padahal the whole day saya baca buku hari nih. Ofis pon tambah kurang macam kosong je. :)

Ok. Ayuh membaca buku!



With love,
F

You Might Also Like

2 COMMENTS