Akhirnya dapat tulis blog!!!

Urgh. Lama gila da saya tak tulis blog. Busy dengan exam nya bagai. Then continue lak dengan practical. Memang da lama tak updates blog nih.

Currently I'm doing my indutrial training kat PLUS. Huh, 9hb habis exam and then 10hb da stat practical.

Semalam, around sampai ofis agak awal la. Around 7.45 am. Tah ape yang sy nak buat pon sy tak tahu. Hehe. Nganga je la sebab da datang awal tuh kan? Then from 8.30 am until 12.30 am sy undergo briefing and induction dengan semua staff. Phew~haus tangan nih asek salam dengan sengih je. Haha.

Sekarang nih sy kat dalam Maintenance Monitoring Department (MMD). Alih-alih masa baru je duduk, Head of Department sy, Puan As da suruh ikut engineer pergi meeting dengan consultant kat site. Sy nye reaction, "HAAA?". Culture shock first day practical da kena pergi site.

Engineer yang in-charge tuh, Abg Fakar, brought me to Section C5 (Bangi). So, bila sy masuk je meeting tuh, I was noticed that everybody looked up at me and pandang sy macam semacam je. Last2 baru semua consultant tuh tanya whether sy nih Hajjah's daughter ke tak sebab muka sama. Kiteorang gelak je la and admit la sy nih Hajjah's niece. And truly speaking, I was nervous to bring that image sebab if sy nih not as good as my aunt, and then everybody will compare between me and her.

*Hajjah = my aunt a.k.a Big Mama. ;)

Lepas meeting kiteorang turun site and balik rumah pukul 8 malam. First day practical sy da letih gile. Huhu.

Isk, to be continue. Kat ofis nih. ;)
Sambung baca report bridge nih.

With love,
F

You Might Also Like

2 COMMENTS