Little Monsters in the house.. :)

Bangun2 pagi tadi, Mak sy da bising2 da sebab nak takde orang nak jage kan Queen. Next week nih kan final exam UiTM. So, Mak sy nak bagi la Kak Long sy rehat 2 weeks untuk study dengan bawak Queen balik kampung. Memandangkan Mak sy keje, so kiteorang la kena cari pengasuh pulak sementara nak tunggu Mak sy balik keje tuh.

Sy rasa nanny-hunting untuk Queen masih berlangsung tuh. Sy pon tak amek port sangat sebab kalau sy amek port bukan nya leh bagi idea pon sape yang leh jaga Queen. Padahal tengah mamai lagi. Hahaha.

Last months, Mak dengan Ayah sy pergi Sarawak untuk visit abang sy kat sana. Specifically kat Bintulu. Abg sy sungguh busy sampai tak available nak balik, so Mak ngan Ayah sy la yang pergi sana. Biase la kan. Kalau kiteorang tak balik Melaka, Mak & Ayah sy yang datang KL. So, untuk abang sy, Mak & Ayah sy yang pergi Bintulu. Hehe. ;)

Danish dengan Queen, both da tau jalan. Just Queen je la yang baru tau jalan since last week. Terkangkang2 die jalan sebab nak balance kan diri. Jalan2 je terus nak berlari. Huish, buas betul. Hehe. Badan da la kurus, tinggi je lebih. Sekarang nih gigi da ade 6 batang. Lagi la asek tersengih je. Tapi 1 thing about Queen da pandai cakap, "Meyy (Mummy), Nat ah. (Penat ah)". Can u believe it? Baru umo 1 tahun kot. Benda nih berlaku bile kiteorang pakse die jalan. ;) Kadang2 keluar la, "Meyy, shedap" or "Meyy, apa dia? (Gaya Daddy cakap Penang)".

Danish pulak asek suka baca buku je. Dapat je buku die akan selak2 buku tuh. Dapat pen, nanti die suke conteng2 buku dengan pen. Buku die baaaanyak and begitu digunakan hari2. Mak sy cakap, bila tanya "Sape Muhammad Hafiy Danish, angkat tangan?" and then he'll answer you, "Shayeee!!" dengan tangan straight ke atas. Badan da la semangat habis. Everyday kalau nak mandi kan die, Mak sy akan suruh die jalan sendiri pegi toilet. Haha. Sian sungguh orang malas nak dukung die. One thing about Danish, die sangat suka ketawa. Adakah genetik nih diwarisi dari Mummy die eh? Hehe.

Wahh! Gua da macam mak anak 2 da. Haha. Seriously, this 2 kids really made my day. Kalau sy tension2, tengok gamba dieorang, da rasa happy da. Kalau rindu sangat kat Queen, suh je Kak Long bawak Queen gi kelas.

*smile*



Muhammad Hafiy Danish.
1 year and 4 months. ;)



Sharifah Queen Qasrina. ;)
1 year and 1 month.

Thanks Allah for giving us this two little monsters. ;)

I couldn't ask more.

Have a nice day everybody!


With love,
F

You Might Also Like

8 COMMENTS