Kerja sy student tapi sy takleh kisah. ;)

Sy bosan sungguh hari ni. Dari tadi duduk dalam bilik siapkan skrip German. Memang la skrip German tuh kerja dalam group, tapi nak tunggu semua orang kumpul ramai2 and buat sama2 sy rasa memang susah la nak jumpa masa tuh. Lagipun, nanti banyak sangat ayat da kumpul2 sampai tak tau nak buat macamane. Sudahnya, sy decide buat sendiri je skrip tuh.

Bangun2 tidur hari nih, terus bukak laptop buat skrip tuh. Makan pon tak lagi sebabkan nak siapkan skrip tuh. Huhu. Tapi, last2 sy da penat, sy suruh je Ira continue kan apa yang sy buat. Huhu. Takpe la. Lagi pun tinggal ada la dalam 1 muka je lagi die kena sambung apa sy buat.

So, the rest of the day sy bergolek2 je kat depan TV. Sambil tuh try2 la jugak siapkan project steel design sy. Haih. Even bosan jugak duduk sorang2 nih, tapi sy tetap gagahkan diri duk kat rumah. Cadangnya nak ikut Big Mama balik Melaka tadi. Tapi, berlakon nih pon tak abes lagi. So, tak jadi la sy balik Melaka.

Last week banyak sungguh test nak kena hadap. Next week even kelas da takde, sy ada lak test Math on Friday. Then, on Thursday next 2 weeks, da start da final sy. Haih. Seperti biasa la, bila time study week je la sy boleh study apa yang sy da missed kan sepanjang 1 semester nih. Cubaan untuk meminta cuti semester dari parents sy tak berjaya. Mak sy taknak sy tertinggal banyak sangat.

Even sy da rasa give up nak amek final semester nih, sy rasa sy kena try kot kali nih. Mungkin kalau lately nih sy takde judgement on making decision, tapi, sekarang nih sy kena control diri sendiri kot. Taknak sy tengok Mak dengan Ayah sedih lagi. Rasa nya bila Mak sy menangis tuh, da tak berkat da hidup sy. :(

So, sy teruskan la jugak abiskan sisa2 semester nih dengan lemahnya. Haih. Tak sanggup sy nak tengok result sy semester nih. Rasa macam baik tak payah belajar je if teruk sangat. Rasa nya kalau dapat pointer bawah 3.0 tuh, sy rasa better sy tak payah datang sy nye convocation. :(

Tough sungguh semua yang jadi nih. Rasa macam nak bangun balik tuh, susah sangat. Tapi, insyaAllah. Sy da takde buat benda2 bodoh lagi. ;) Penat je la kan kalau sembahyang tunggang tonggek, tapi still buat benda yang merosakkan diri sendiri.

Hmm ok la. Have a nice day everybody! ;)


With love,
F

You Might Also Like

2 COMMENTS