Jakel in Shah Alam

Hari nih sy final exam paper Math. So far, bleh la buat even tak tau sangat ape sy buat tuh. Hehe. Tunggu je la result kan. Leh doa je la buat masa nih.

Habis sy exam, sy pergi lunch dengan Sal. Waktu nak ajak sy jalan2 tuh, bukan maen tersengih2 lagi nak start cakap. Macam la orang nak makan die bile ajak jalan2. Jalan2 kot. Of course la sy suke aktiviti tuh. Haha. Nak2 baru lepas exam. Mesti la konon2 nak release kan tension kan? ;)

After lunch kiteorang pergi Jakel. Haha. Jangan pelik kan sy pergi Jakel. Serius sy nak pergi sangat Jakel tuh sebab nak cari baju raya. Tapi, malangnya kain yang sy cari tuh takde la pulak kat sana. Hampa sungguh.

Arituh sy ade ternampak kain ala2 chiffon. Tapi, die plain je. And satu kaler. Apa yang sy suka kat kain tuh die ade tone kaler. Bahagian bawah kain tuh kaler dark purple, and as it goes up kaler purple tuh makin fade. Waktu arituh sy tak beli sebab sy tak suke material kain kat kedai tuh. Macam bukan chiffon pon even die tulis kat kertas tuh chiffon. :(

So, hari nih sy pergi la Jakel tuh nak cari kain tuh. Cadangnye nak buat baju raya. Kaler purple. Semangat kan? Hehe. Hari nih takde la ramai mane pon macam kat opening hari tuh. Tapi, sy duduk situ takleh lama la. Pening plak kepala sy tengok banyak2 kaler tuh. Bukan maen besar Jakel tuh.

Sampai Jakel je, ade sorang promoter memang da volunteer ikut sy. Haha. Kesian lak promoter tuh kena entertain sy yang fussy nih. Sy lak yang mintak maaf kat die sebab susahkan die melayan sy. Sebabkan orang kat bawah tuh macam ramai, sy pergi la naik atas sebab promoter tuh cakap kain2 chiffon tuh ade kat atas.

Da duk belek2 dari satu section to another section, takde pon kain yang sy nak. Sedih da waktu tuh. Sy pon da letih da cari2 kain. Nasib Sal ada tolong2 sy cari kain tuh jugak. Kalau la sy boleh vote untuk best employee, sy da vote da promoter yang layan sy tuh. Haha. Kesian sungguh. Tanak kain bawah, sy naik atas. Turun bawah balik. Tak jumpe apa yang sy nak kat bawah, sy naik atas balik. Last2 kain lain yang sy beli. Huhu.

Sebabkan sy nak baju plain je, sy pon beli la kain kat atas tuh. Kain cotton die pon banyak gak cantik2. Tapi, bile fikirkan sy baru lepas beli kain cotton arituh, sy tangguhkan la niat. Misi utama tadi nak beli baju raya kan? So, stick la to my mission. Hehe.

Pastuh, beli kan kain untuk Mak sy jugak. Da la waktu pilih2 kain tuh, ada makcik tuh macam excited lak tengok sy nak belikan kain untuk Mak sy. Siap nak jadi menantu bagai. Isk, blushing tau i nih. Haha. Mesti makcik tuh rasa sejuk je tengok sy nih. Padahal, perangai sebenar......tuhan je la yang tahu. Haha. ;)

Tapi, seriously, i blushing tau! Hehehe. ;)
Sal yang duduk kat tepi tuh da gelak macam orang gile. Tak reti cover betul Sal nih. Macamane la makcik tuh nak buat u jadi menantu die? Haha.

So, sekarang sy da sampai rumah Melaka. Rindu kat Queen. Sanggup balik semata2 nak jumpa budak kecik nih.

Yang penting Mak and Ayah sy kata kain sy pilihkan untuk Mak sy cantik! ;)

*Flattered*

Ok la. Sy nak main ngan budak kecik nih. Habis handset sy dibaling2 nye dari tadi.

Have a nice day!


With love,
F

You Might Also Like

1 COMMENTS