Stress can cause abdominal pain?

For the past few days, i was suffered from a massively abdominal pain. And somehow, the pain getting worse from time to time.

As far as I can remember, waktu last sekali sy kena macam nih, ada la dalam setahun yang lepas. At that moment, sy dalam stress and perut sy selalu sakit yang teramat sangat.

It happened again right now. And I should say kali nih sakit perut tuh makin teruk.

Sy bagitau Mak sy pasal sakit perut nih, and Mak sy suruh balik untuk jumpa dengan specialist and asked about the pain. At first, sy rasa sy malas nak jumpa doctor. Tapi since malam tadi sy da tak tahan sangat sakit nya, so sy decide untuk tanya doktor masalah perut sy nih.

Malam tadi, masa sy tengah belek2 steel untuk test arinih, tibe2 perut sy jadi macam cramp yang amat. Da la cramp, rasa sejuk & pedih gila lak tuh waktu tuh. Actually, dari petang tuh lagi sy da rasa sakit tuh. Tapi sebabkan sepanjang minggu tuh sakit yang sama je, so sy abaikan la untuk jumpa doktor waktu tuh. Padahal, since hari Ahad lagi Mak sy da suruh gi klinik and checked dengan doktor.

Masa tengah sakit tuh, sy terus ketak pencil and duduk diam je kat kerusi tuh kejap. Nak masuk dalam bilik, Lea tengah on the phone. Malas nak kacau die. Yot pulak da tidur. Last2, sy cakap dengan Cuda je. Tapi, just mention je la. Masa tuh pun da start muntah2 da. Habis semua yang sy makan keluar balik. Huhu.

Tah macamane tah, tibe2 perut tuh tambah sakit lak lagi. Kali nih, terus berjujuran air mata. Memang tak tahan la sakit nya. Badan da siap menggigil da. Terus Cuda dengan Atek gelabah tengok sy. Cuda bagi sy air panas untuk minum and try cari2 minyak panas.

So, hari nih, dalam test steel tadi sy da jawab tah ape2 tah. Sy jawab asalkan siap je semua2 tuh even though sy tau ape sy jawab tuh da tentu2 salah. Masa tuh perut sy da memang start sakit and pedih balik da.

Malam nih, sy balik je rumah, terus surf internet : Stress can cause the abdominal pain.

And this is what I got for tonight :-

" ..if someone been under a lot of stress, it could certainly cause this type of stomach cramp or pain. Sometimes people get them on both sides of their abdomen, and it's difficult to just stand up staright.."

"..abdominal pain is also can caused by stress.."

and banyak lagi la. Letih lak sy nak taip. ;)

And untuk lagi make sure, sy nak tanya doktor esok macamane stress boleh cause kan sakit perut. After da 2 kali sy kena nih, memang berminat la sy nak tahu kan?

Well, i'll write again nanti.

Have a nice day!

With love,
F

You Might Also Like

11 COMMENTS