Kenapa bila sy period akan....

Sy tak tahu la sy yang perempuan pelik ataupun semua orang dalam dunia nih especially perempuan jadi macam sy. Tapi kadang2 sy rasa simptom sy nih macam sangat extreme lak kan.

Bila sy period, sy mengalami masalah senstive yang AMAT SANGAT. Especially dengan orang yang rapat dengan sy. Hehe. ;) Tapi, nasib sy sungguh baik la kan sebab sy tak pernah emosi dengan parents sy. Gila ke hape nak emo ngan Mak ngan Ayah kan? ;)

Sejak zaman sekolah, bestfriends sy mesti da notis da, anytime sy period, sy mesti ada satu simptom yang kadang2 nya akan membenci orang. Tapi, da lama da simptom tuh hilang. Tapi sejak 3,4 bulan nih simptom tuh datang balik. Hehe.

Masa kat MOZAC dulu, yang selalu jadi mangsa kebencian sy adlh Lea. Haih. Memang kesian gila la kat Lea. Tah apa tah salah die, sampai kadang2 tuh rasa menyampah gila nak layan dia. Sampaikan Lea selalu je kecik ati dengan sy. Tapi, lepas lama2 tuh, semua orang da faham da sy memang akan berperangai pelik bila period.

Ada tak orang macam sy?

Mak sy selalu da perasan da. Kalau sy nih hangin2 semacam je, Mak sy mesti da tau sy period. So, bila sy bising2 pasal benda kecik or mengadu kat Mak sy pasal benda kecik, mesti Mak sy layankan je. Even sebenarnya mesti dalam hati rasa nak pukul je. Haha. Kalau sy particular pasal benda kecik, and terus boleh jadi merajuk tuh, kadang2 Mak sy terus marah je jangan nak emo2. ;)

Selalu nya dalam keadaan genting macam nih, menangis mesti la jadi pilihan sy. Seminggu sebelum period, mood tuh da berubah2 macam sesumpaj da. Kejap2 ok, kejap2 tak ok. Masa kat Jengka dulu, masa period sy dengan Anis biasa nya akan sama. So, memang masa tuh la masa untuk kiteorang gado and tak tegur each other. Sebabkan sy nih cengeng, sy la yang banyak nangis compare tuh Anis. Haha. ;)

Sy rasa mangsa sy sekarang nih macam da bertukar to Kamal je. Kesian lak kat die. Oh! Tak mungkin ada rasa kasihan terhadap Kamal. Hehe. Tapi takpe. Sy tau Kamal jenis hati kebal punya. Sahih2 da malas nak layan sy yang mengade nih. ;)

Kadang2 tak pasal2 sy menyampah gila tengok muka die. Tak pasal2 lak kan. Kadang2 tuh senstive gila pasal something absurd. Ada je macam2 alasan sy untuk bertumbuk bagai dengan die. Metafora gila kan? ;) Biasanya lepas period je, sy mesti jadi segan balik dengan behaviour sy waktu tengah period. End up, mula la berperangai normal se'maximum' yang mungkin after that. Dapat pulak, Lea ke...Anis ke...back up Kamal kan. Cakap Kamal tak salah sume. Huh, time tuh la sy rasa sayuuu je hati nih. Rasa semua orang da tak concern kat sy. Hehe. ;)

Kesian kan rakan2 sy semua nih? ;)

Sy pon akan berfikir merepek2 biasenya. Tah ape2 je sy fikir. Adoi. Kadang2 rasa macam beyond dari fikir normal je. Time buat steel n math, taknak la pulak sy berfikir macam nih kan. Huhu.

Time2 period nih jugak mesti sy teringat kat Fir. Haih. Yang nih tak tau kenapa. Haha. Da la semalam genap setahun kiteorang mcam separate and lead our own path. Damn. Sayu lak beberapa hari nih teringat Fir. Huhu. :(

Sy nih kena jumpa psychiatrist ke ek? MAcam teruk lak masalah period sy nih. Hehe. Ke ada orang macam sy jugak?

Anyway, have a nice day everyone!

With love,
F

You Might Also Like

2 COMMENTS