Love

It's Valentines Day. Or orang Melayu cakap Hari Kekasih.

Ironically, I don't even notice pon yang hari Valentines Day kalau sy tak bukak Facebook and tengok kat reminder yang hari nih birthday 2 orang kawan sy since kat sekolah menengah.

Funny. ;)

But, apa yang lebih kelakar bila kita nampak, rata2, orang Melayu ramai sungguh yang celebrate Valentines Day.
It's their call. Deal with it, Farah. ;)

Anyway, kenapa mesti kita celebrate HARI MEMPERINGATI KEKASIH nih? Haih. Bila wujudnya 14 February every year, baru la kita nak tunjukkan kite ingat kat our love ones ke?

People might said that Im a conservative person. So, be it. Like I care orang nak cakap aku ape kan. Tapi, by celebrating V-day bukan lah jugak bermakna orang tuh up-to-date or modern is it?

.....................................................

I am a kind of person yang susah nak tunjukkan my love towards the people I care the most. Even nak cakap dengan parents sy "I Love You" pon sy susah sangat nak cakap. Literally. If hantar SMS macam tuh kat Mak sy, da confirm2 la Mak sy cakap sy nih buang tebiat or whatsoever. :)

I prefer to show my love by doing something yang lebih meaningful rather than cakap. Tapi sy suka tanya orang whether dieorang syg sy ke tak. Tapi, nak buatkan sy cakap balik in a meaningful way, tak dapat la. Tak tau la kenapa, tapi macam ada emas je bila nak cakap syg tuh. Huhu.

Even I always told my girlfriends "Love you, babe", tapi tak sama jugak bila kiteorang ada heart-to-heart conversation and nak cakap syg tuh. Ya, ya. They always tease on me about that. *sob,sob*

Kenapa ek macam tuh? Macam pelik lak. ;p

Have a nice day!

With love,
F

You Might Also Like

4 COMMENTS