I wonder how life starts to be like this

After klas German tadi, sy terus balik rumah. Perut nih da memang bunyik2 lapa da. Sy tidur dengan keadaan kelaparan sungguh malam tadi. Macam da seminggu tak jumpa makanan. Lain macam je lapa nye. Haha.

Cuda keluar dengan kawan2 die, Yot balik Rembau. So, sy just stay kat rumah dengan cubaan membuat assignment research methodology. Tengah duk buat slide show tuh, tah camane tah sy leh tidur sy pon tak pasti. Yang sy tau, sebelum sy lelapkan mata tuh da dalam pukul 11.30 pm. And dalam 12.40 am tuh ada kawan sy call, terus sy tersedar. Kalau fon tuh tak bunyi sampai pagi la agaknya laptop sy nih ada atas perut nih. Haha.

After borak2 dengan lama nya, sy pon get back to sleep balik. Sebabkan sy da memang lapar sgt malam tadi, cubaan untuk tidur sungguh senang gayanya. Dalam sekelip mata sy rasa da pagi.

Keadaan lapar tuh berterusan sampai la kelas German tadi. Rasanya whiteboard yang sy pandang tuh da jadi macam white chocolate lak. ;) Terus sy jadi semangat nak belajar German arinih semata-mata nak buat lecturer kasi kiteorang kuar awal.

Sampai2 rumah plak, bukan nya sy cari makanan. Sy terus ada mood untuk kemas rumah. Weekend arituh rasanya tak kemas pon rumah nih.

Sy terus tukar uniform pegi kelas tadi and start kemas2 rumah nih. After kemas rumah, masuk bilik and start la mood nak tukar cadar and lap sume2 almari tuh. Rasa macam gigih betul sy kemas rumah arinih. Buku2 kat rak sume sy susun. Rasa macam anak2 intelligent je budak2 dalam rumah nih dengan buku yang banyak. Da siap2 tuh, terus masak and kemas dapur lak. By 12.30, rumah sy da clear da. Rasa macam puas je tengok rumah da cantik. ;)

Malam tadi sy da siapkan assignment sy. Rasa macam efficient je hidup sy sekarang. Siapkan assignment awal2. Just lagi 1 soalan solid je sy KIV kan dulu. Hehe. Sekarang nih baru leh blogging sat sambil2 tengok cite cina kat NTV7 nih ha.

And sy pon tengah berkira-kira nak tengok movie jap lagi. Rasa macam boring lak sekarang. No harm pon if tengok movie sorang2 kan? Budak2 nih pon semua tengah kelas sekarang. And if nak ajak orang lain pon, i guess im not in a state to accept another rejection after da bape kali orang lain asek refuse je kan. So, better i go all alone. ;)

Gua nih relax macam takde test je. Hehe. ;)

Ooops!
Classmate sy dtg rumah anta barang jap. Got to go!

Have a nice day everybody!

With love,
F

You Might Also Like

3 COMMENTS