Chemistry? or instinct? Whatever.

Korang percaya tak dengan instinct? I hate to say this but somehow dengan certain people I do have the right instinct.

Bagi sy, instinct yang paling hebat yang sy pernah jumpa adalah Mak sy. She'll know whenever sy nih dalam kesusahan ataupun about to call her. She knew that I made a mistake and waiting for me to admit it. That was kind a creepy sometimes. Hehe. :)

Honestly, kadang2 sy so into my instinct. Sebab kadang2 bila sy ada instinct tertentu, SELALU nya it happen dengan betul nya berdasarkan apa yang sy rasa. Once before, sy rasa macam akan ada something bad will happen je. And I keep repeating it to my girlfriends. 2 days later, Ayah sy got into an accident. Bila benda tuh happen dengan betul2 nya, sy rasa takut lak kadang2 untuk ada rasa macam tuh in the future.

Eh, ok ok. Cut the crap. :)

Sy ada seorang kawan. We've been such a good buddies since my diploma days. Throughout the semester break, kiteorang jadi lagi baik and this friend kind of having a chemistry with me. Percaya atau tak, whenever sy ada instinct die ade problem, sy akan msg die and said,

"Bro, lu tengah ada problem ke?"

and he would reply, "Ha?? Mane lu tau?"

Sampai sekarang, die takleh tipu sy whenever die ade problem. Yesterday, I had a feeling yang kwn sy nih tengah ada masalah. So, hari nih bila sy teringat apa yang sy fikir semalam, i tried to reach him tapi tak dapat. Lepas tuh, sy da malas nak try untuk call die, and sy tinggalkan la message, "Lu ok?"

Around 8 pm tonight, he called me and terus bengang campur maki sket ngan sy. Sebabnya? Dia geram macamane sy boleh tau die ada problem. Lu nak bengang2 ngan gua, gua jugak lu cari bile boring. Haha. Well, what can I say. I have chemistry with this good friend of mine. :)

Sometimes I try to be a good listener to him and his problem. Which I think kadang2 problem tuh sy pon ade cause kan jugak. Haih. Tapi, he knows apa yang bagus untuk die. And as a friend, sy boleh bagi pendapat sy and if die tak terima, sy boleh support je whatever he wanted right?

I always wanted the best for him. I want he has a good girlfriend (which he did before and not anymore), score the best result since he deserves it, and happy with his life. He wish to be such a good son for his parents and he will be. Insya Allah. He such a good friend and I owe him something. Tu la gunanya kawan.

So, since that whenever kiteorang guess betul both of us will say, "Bro, kite ada kimia la." And of cos la sy yang paling excited kan sebab sy nih memang excited lebih bila apa yang sy dapat jawab betul. :)

I guess we should appreciate kawan2 yang ada kat sekeliling kita. Because they care about us. And we should do the same thing. Tak rugi pon kan if buat baik dengan kawan baik sendiri. :)

Sebenarnya, sy still nak tergelak lagi sebab sy teka betul tadi. Kuat jugak instinct gua. ;p

Have a nice day!

With love,
F

You Might Also Like

6 COMMENTS