The Zoophobia

Before sy nak tulis ape2 mrepek kat sini, sape rasa Shah Rukh Khan hensem?
Hehe. ;)

Im watching Silsilay kat TV3 since takde orang nak cakap dengan sy. *sob,sob*
After lunch tadi, Lea, Yot & Cuda sume masuk tido balik. Huh, pelik betul sy dengan mereka. Boleh plak tido balik. ;p
I called Kamal untuk paksa dia cakap dengan sy tapi dia busy basuh baju katenya. Huh!

Macam tuh la sume orang......semua org da taknak layan sy. Da taknak cakap dengan sy.
Huwaaa!

*pesal lak aku miong nih? haha*

Sy takde ape2 nak cakap sangat. Tapi nak cerita la arituh sy pergi Aquaria KLCC dengan kawan2 sy. Misi utama pegi sana sebab nak suruh Lea belanja. Huh, memang terbaek la aktiviti keluar sekarang nih. Asek dibelanja rakan2 je. Indah betul dunia. Da la ade 6orang. Semua Lea bayar. Amek ko. Jangan mintak2 and keluar2 lagi ayat "nnt aku belanja". Hehe. ;)

Sebenarnya, misi yang lain adalah nak celebrate birthday Yot jugak. So, agak best la malam tuh. Bukan agak je. Memang such a blast la hari sy. Hehe. Malam tuh Yot belanja Murni ramai2. Sampai rumah sy da exhausted sungguh. Lepas mandi and buat ape yang perlu, terus sy tido. ;)

Muka konon2 nak serius je bergambar budak2 nih! ;p
I like this picture. ;)
Gamat : sumpah geli binatang nih!

Tapi, ade 1 benda tak best kat Aquaria.

*sigh*

I have an ophidiophobia. This happen since sy kat sekolah lagi. Bila sy masuk Matrix and amik Sains Hayat, benda nih jadi lagi teruk from time to time.

Sy pon tak tau bila benda nih started tapi sy memang ada masalah yang teruk dengan fobia nih. Even dengar orang sebut perkataan tuh je sy da geli geleman.

Pernah sekali waktu sy keluar dengan kawan2 sy kat Dataran Pahlawan and Zoo Melaka ada buat pameran binatang masa tuh.
So, it happened kiteorang TERlalu kat situ and at the moment sy nampak those things sy menjerit sekuat hati and menangis & mengigil dengan teruk sampaikan kawan2 sy kena tarik sy ke tepi.
Aktiviti untuk hang out for the rest of the day terpaksa ditangguhkan.

(Gua terpaksa mengakui kekurangan ini. Habis macho gua. Haha)

Even kawan2 sy pon da faham dengan masalah nih. So, bila kat keluar jalan2 they have to remind me if one of those things ade arounds us. In fact, yang fake toy pon sy boleh lari.

If tengok wayang and ade scene yang keluar binatang nih, sy terus start mengigil and tutup mata. Kalau the whole movie tuh ada scene macam tuh, alamatnya sy amek langkah untuk tidur je la dalam movie tuh. Huhu. :)

Kadang2 ada je kawan2 sy nak main2 kan sy dengan binatang nih. Tapi, bila sy da pengsan bagai baru da insaf taknak main2kan sy. Bongek je sekor2. Nak2 Cuda tuh. Rase nak lempang je bila main2 kan sy dengan binatang tuh. Konon nak ajar sy overcome my fobia. Tambah2 la rasa nak tumbuk. Si gile Cuda. ;)

Kalau kat rumah, Mak and Kakak akan asing kan paper yang ada gambar2 tuh. So, bila sy tengok paper tuh takde la sy menjerit ketakutan kat rumah. :)

And my bestfriend, Yuyu ade claustrophobic yang takut akan tempat tertutup and akan diserang panic attack. Bila dia dalam flight, dia sampai kena makan ubat tidur untuk elakkan dapat panic attack. Huhu.

Kadang2 rasa rimas ade this kind of phobia.
Penat je.

Eh, budak2 nih da bangun tidur.
Gembira la Kamal sy tak paksa die cakap fon denga sy lagi. Haha.

Have a nice day ppl!

With love,
farah

You Might Also Like

5 COMMENTS