Sudah muflis!

Hello everybody! Agak lama sy tak menulis blog nih.
Iye2. Sy tau. Walaupun takde orang sangat yang baca blog tak seberapa nih, tapi suka hati la sy nak cakap ape kan? ;)

So far, baru 2 blog je baru sy dapat cover. Kak Una & Kak Natasha. :)
Yang lain2 sy cover bila ada masa terluang eh?
:D

Last weekend, sy pergi Langkawi dengan kawan2 sy.
There were 4 of us : Yuyu, Cuda, Yot dan sy.
Memula, Lea nak join. Tapi, hari kiteorang nak bertolak pergi Langkawi tuh, nenek Lea masuk hospital pulak.
Semua orang da sedih da. Sebab kan kiteorang pon sebenarnya sama2 tengah bagi semangat kat Lea, kiteorang tahan je menangis. :)
Tapi sebabkan sy nih cengeng kan (as usual. ahaha) sy nanges gak.
Lagi la tumpah2 air mata Lea tengok sy menangis.

Well,
kiteorang gerak from KL hari Khamis malam.
Naik train ok! Sumpah bengkok belakang aku duduk dalam train 11 jam. Haha.
But,
it was so much fun. Nak2 bile dengar Ayuzie duk complain naik train tah ape2.
Orang selalu naik flight memang mcmtuh. Rasa nak tumbuk je bising nye. Haha.

Sampai Langkawi hari Jumaat pagi tuh, terus cari tempat nak stay.
Kiteorang duduk kat Pantai Cenang. Amek homestay sebab semua chalet and hotel da fully booked.
Da memang takde choice lain except duduk homestay.
Tapi, selesa sungguh la.
Of cos la sy 1 bilik dengan Cuda. Damai la jugak. Hehe. ;)

1 thing yang sy suke about Langkawi is pantai die saaaaaaaaaaaaaangat cantik.
Memang kagum btol dengan ciptaan Tuhan.
Pasir die halus je. Compare to pantai kat Melaka, memang jauh beza la.

Aktiviti yang sy buat sepanjang kat sana banyak gak la.
Abis la duit sy sekarang nih. Pengakuan jujur dari sy sekarang nih bila sy nak cakap yang duit dalam bank sy da jadi negative da. Hehe.
Harus la meminta ihsan dari Mak and Ayah. Huhu.
Mungkin ini adalah antara sebab sy tak patut dapat scholarship. ;)

Kat Langkawi sy buat parasailing, banana boat, island hopping, snorkeling, visiting Tasik Dayang bunting, eagle feeding and siap ade photoshoot sume. Hehe. ;)
Puas sungguh hati dapat amek gamba menggunakan DSLR. ;)
Balik2 KL je kawan2 sy semua tegur muka nih da hitam. Adoi!
Boleh jadi depressed!

:D

Meh sy tunjukkan sket gamba sy kat sana. ;)

tak faham nape gamba melompat wajib kan? haha.
awana porto malai.

parasailing. sumpah cuak waktu nih. uhuhu.
yuyu suke sangat gamba die dengan abang sombong nih. huh!

pregnant maiden lake. ;)

Overall, vacation kiteorang best la jugak. Banyak aktiviti yang buat.
Makanan kat Pantai Cenang agak mahal la because situ memang tumpuan foreigner kan.
So memang harga dia up gila2 la.

Benda yang sy beli kat Langkawi : Chocolate dengan sudu yang Mak sy pesan je. Hehe. ;)
Yang lain2 tuh, semua tak berminat nak beli.
Heboh bergambar je lebih.
:D

Isk,
best la overall nih. ;)

Ok la guys.
Nak pegi teman Ayuzie yang merempat kat rumah sy makan jap.

Eh,
yuyu and ayuzie adalah org yang sama.
Jangan pening lak ek.

:)

Ok la!

have a nice day everyone!

With love,
F

You Might Also Like

2 COMMENTS