Mommy & Queen

If nak katakan hubungan Mak dengan anak perempuan, for sure ada satu bond yang special kan. Well, the same thing happen to my mom and I.


This afternoon, bila Mak sy tengah masak asam pedas yang sangat enak, Mak sy bertanya hubungan sy dengan sorang kawan sy nih. I shud use the word KAWAN because it's too early to say anything. :)

Mak : Ko dengan (si polan) camane?
Me : Camane ape plak? Biase je la. Takde ape2 yang best pon. Haha.
Mak : Kenapa plak?
Me : Entah la. Rasa macam tak best je bila dengan dia. Rasa bukan macam adik je bila dengan dia.
Mak : Eh ko nih. Abis tuh macam sape lak?
Me : Hantu kot. Hahaha!

The thing is sy tak pernah kisah dengan benda2 nih. Seriously. Bagi sy if he's meant for me, sooner or later adalah jodoh tuh. Tak payah la nak kisah2 pasal benda tuh.

But, for sure la sy pon kena la bersungguh2 and show my effort towards nak work out kan that relationship kan. Tapi, in this case sy sedar yang sy tak buat ape2. Mungkin dari mula2 lagi sy macam kurang berminat.

Maybe sebab sy rasa sy tak ready and maybe sy simply rasa he's not the one for me. Kadang2 sy rasa bukan diri sy bila dengan dia. Between kiteorang sy rasa macam too much different. Susah sy nak tunjukkan perangai sy yang sebenar dengan dia. Haha. Kalau die tengok, da tentu lari lintang pukang cm haram. ;))

So, sy amik keputusan untuk back off. Biar la dulu. Sy pun malas nak layan benda2 nih macam nih. Sy ada je kawan2 sy sekarang nih. Ade je kawan yang boleh buat sy gelak guling2, yang boleh buat sy gosip macam minah kepoci and ada je kawan yang boleh buat sy gado2 and argue2. Sy rasa it is more than enough.

As I told my mom bout it, she just nodded. She told me that she prayed for us (her daughter) everyday to meet the right guy who can take good care of us and love us as much as he can. Sy rasa doa Mak sy tuh da cukup da untuk sy yakin dengan apa yang Tuhan da tentukan untuk sy. Sesungguhnya Tuhan Maha Mengetahui.

Kadang2 sy gedik2 la masukkan dalam doa sy untuk jumpa lelaki yang terbaik untuk sy. If takde lagi sampai sekarang, takpe la. Sy tak kisah pun. Mungkin belum tiba waktu nya. At least, sy nih takde la naive sangat tak pernah jatuh cinta kan. Da rasa sekali dua, ok la tuh. Esok2 ada jodoh, baru jumpa yang leh buat husband material. Hehe.

Bagi sy, why so rush? Baru 23 tahun kot. Even kawan2 sy da raaaaaaamai da kahwin. Ada je masa lagi nak meet the right guy. Tapi, if Tuhan da tentukan sy meninggal esok2, sy tak tau la kan. Tak sempat nak ada bf pon la cmtuh. ;)

Topic ada bf or x nih jadi topic sy untuk entry kali nih bila Mak sy tanya kan sy dengan (si polan) and dalam 15 minit tadi masa sy msg2 dengan kawan sy, dia dengan risau nye memaklumkan dia takde bf lagi di kala housemates nya sume beriye pergi dating hari nih.

Haih, chill la. ;) Nape la sy tak rungsing macam tuh sekali eh? Huhu.

Kalau nak ada bf, sy taknak la nanti last2 break up. That's why la kena cari betul2. Kang da couple bagai nak rak, last2 kena tinggal. Memang macam haram la nak cari bf balik macam tuh. So, kalau nak ada bf pon, bia la someone tuh boleh terima sy macamane sy sekarang. And i must admit la ade jugak here and there, perangai sy yang sy kena ubah from now on.

If before this sy dalam mode gedik, sy rasa mode tuh da off kot. Haha. Alaa, da rasa gedik 2,3 bulan da la kan. Toksah la gatal2 nak lebih2 kalau da tau memang benda takleh jadi ape2. Hehe. :)

Maybe priority sy lebih kepada study sy kot sekarang. Selagi sy tak dapat Dean's List, selagi tuh la misi nak cari bf jatuh kepada no. 10. Haha!

Bengang btol sy nak dapatkan DL tuh. Cm siot je susah nya!

So, korang rasa2 nak console kan sy dengan ayat2 indah tak? Jom! ;)

like mother, like daughter.

she's giving the standing ovation y'all! haha

Kak una, i da amek banyak2 gambar tadi. Tapi, cable hset tertinggal kat rumah Shah Alam. Haha. Nih je la i dapat bagi. ;)

Have a nice day everbody!

With love,
F

You Might Also Like

8 COMMENTS