Kehidupan - Oh, geli nya!

Tajuk di atas mungkin bakal menjengkelkan sesetengah pihak. Tapi, ape sy kisah kan? Nih blog sy. Suka hati sy la nak tulis ape pon. Hehe. ;p

Macam dalam previous post sy, minggu ni sy balik Melaka. Best sungguh dapat lompat2 kat halaman rumah. Queen pon tercengang2 tengok Mummy die macam orang gile. Siap tepuk tangan bagai. Mungkin dia ingat ada monkey terlepas dari zoo. Haha. ;)

Hari ni sy balik dengan Kak Long and Queen. Kan mula2 plan sy nak service kereta minggu nih. Tapi, due to a few reasons tak jadi pulak. So, since Kak Long nak ikut balik kampung, sy suruh la dia bawak kereta dia. Alasan yang sy berikan, senang sikit nak bawak kereta auto balik kampung. Hehe. Even dia tau tak munasabah, tapi dia relakan la jugak. Bagus sungguh Meow. ;)

Well, sy da ade kat rumah sekarang nih.
Baru la ada mood nak blogging sume. Hehe. ;) And i was thinking kejap lagi nak emailkan resume sy kat company mane2 yang sanggup kutip sy untuk buat praktikal. :)

Oh, did i mention yang sy baru lepas pindah rumah last Wednesday? Proses pemindahan rumah tuh sungguh penat rupa2 nya. Sungguh! Dengan keadaan panas semua tuh, gigih juga sy bersama rakan2 sy untuk angkat barang. Haha.

Plan mula2 nya sy suruh Kamal tolong sy angkat barang. Siap cakap kat dia yang barang sy SIKIT je and tak payah la risau nak angkat sorang2. Haha. After briefing untuk praktikal semua, Kamal da start tanya nak angkat barang pukul berapa. Tapi, serba salah lak sy nak ngaku sy tak kemas barang lagi. Even dia da dapat agak da. Cheh. Sy kemas barang2 kat rumah lama dengan begitu pantasnya. Keadaan sumbat menyumbat berlaku di merata-rata tempat. Hehe. Tapi, yang peliknya tah macamane tah barang2 sy boleh jadi BANYAK rupa2 nya. Hehe. Nasib la Kamal berfikiran wajar dari sy (seperti selalu nya. haha) dengan mengajak Allim & Din untuk angkat barang2 sy. Sy da terpk da dalam hati, kalau Kamal datang sorang je, penat jugak sy nak tengok muncung die yang panjang tuh. Hehe. Tapi, dengan adanya pertolongan Allim & Din, selamat la jugak sy. :)

Rumah baru sy ok la. Kecuali kemudahan internet kiteorang bergantung kepada Maxis Broadband. So, memang tak best la kan untuk blogging. Lembap macam ape je internet tuh. Oh ye! Sy duduk serumah dengan bestfriend sy, Cuda and schoolmate sy dari Mozac, Yot. Duduk 3orang je and sy pon ada bilik sy sendiri. Secara keseluruhannya, ok la jugak rumah baru sy tuh.

Masa mula2 nak pindah tuh, sy fikir dalam 15 kali jugak la macamane nak cakap kat housemates sy yang lama. Sy fikir la pros and cons nya jugak. Habis semua orang sy tanya. Lea, Anis, Kamal, Din, Chi2. Parents sy tak payah cakap la. Hari2 tanya sy pasal rumah tuh. Tapi, after da fikir habis2 and susun ayat baik2 punya, akhirnya ada la gak kekuatan sy nak cakap. Sebenarnya, nak cakap nak pindah rumah tuh tak la susah mane pon. Tapi, after fikirkam yang relationship sy dengan housemates lama sy baik je dan takde gaduh2, perasaan nak pindah tuh jadi serba salah. Tuh yang serabut sy fikirkan tuh. Huhu.

So, macam tuh la ceritanya sy pindah rumah. Rasa macam idea tengah mencurah2 je nih. Haha.

Anyway, kalau korang boring2 this weekend and nak tengok cerita jerit2, sy suggest kan pergi la tengok Case 39.

Mula2 tengok cerita tuh macam mellow je. Tapi, even dia lambat2 pon, sy still nak tau ape jadi. Aktiviti menjerit2 ada la jugak here and there. And korang akan tengok sorang budak kecik yang psycho gila tahap mintak pelempang je kalau ada depan sy masa tuh. Haha.

Nasib sy tak kena mara dengan rakan2 sy sebab salah pilih cerita malam tadi.

Sy tak tau la sy yang takde taste dalam movie ke ape. Tapi, sy selalu ditegur oleh Kamal Zahiddin sebab pilih cerita tah ape2. Even bagi sy cerita tuh best je. Meh sy bagi contoh la kan. Ada sekali tuh kiteorang pergi tengok Sorority Row, dia cakap cerita tuh tah ape2. Sy pilih Whiteout, lagi la dia cakap tak best. Even sebenarnya sy pon ngaku cerita tuh tah ape2. Hehe. Tapi, yang lebih2 nya tuh, sy rasa sy pilih cerita semua mantap2 je. Haha.

Arituh, tengok wayang dengan kawan2 sy, kiteorang tengok Carrier. Huh, cerita tuh lagi la tah ape2 kan. Memang mebazir je la duit kalau pergi tengok. Nasib la masa tuh Rashid belanja. So, takde la menyesal sangat. Just Rashid je la yang macam nak maki2 kiteorang pilih cerita tuh.

Tapi, ape2 pun bila orang belanja, rugi tuh tak la rasa sangat kan. Haha. ;p

Huish, macam panjang je entry nih. Hehe. Nih nama nya lepas gian.

Btw, sy rasa UiTM Shah Alam tuh makin lama makin sesak. Rasa nak angkat je semua kereta yang banyak tuh. Biar kereta sy sorang je ada atas jalan. Boleh x? Haha.

Perjalanan ke kelas yang sepatutnya mengambil masa 10 minit, telah bertukar kepada 45 minit. Apekah??
Haih~

Anyway,
Enough with that.

Blog anda2 semua akan sy singgah sebentar lagi ye? :)

With love,
F

You Might Also Like

8 COMMENTS