Blog, Eye lashes & Facial wash

Hi everybody!
It's been a couple of days since I left this blog aite?
Korang rindu sy tak? Huh, sape tak rindu tuh memang rugi besar.
Hahaha!

Well,
sy agak busy dengan perihal praktikal and assignments sy sejak kebelakangan nih.
Hari nih baru la sy boleh ber'blog'. ;)

Hari nih sy da sort out kan ape yang sy nak tulis untuk blog sy kali ni.
Dari dalam kereta lagi, sy duk fikir je sebab al-maklumlah, sy nih kan seorang pelupa yang sangat hebat. Hehe. ;)

Blog :

Kalau korang (my fellow kawan2 blogger or even silent readers) nak tau, kali pertama sy buat this blog thingy which is dalam 2 tahun lepas, sy tak terpk pon ade orang akan baca. More to myself actually. Mula2 sy nak private kan but on the second thought, kejadahnya nak private kan blog? Baik la sy buat diary sendiri kan. Tak payah susah2 cari internet. :)

Makin lama sy dengan blog nih, sy da makin ramai kawan2. And i know ade jugak sy punya silent readers kan? Kalau tak, macamane nak tau sy punya aktiviti2 seharian. Mesti la baca blog sy.

To all my blogger friends : Im glad to know you. Best baca entry2 korang. The chosen one je dapat komen dari sy. Haha. Bajet gile. ;p

Point yang sy nak cakap sekarang, jangan la melalui blog nih, ada sesetengah pihak nak jadi stalker kan. If korang nak baca and amek info ape2 (which is sy doubt ade info ke? Haha) just go on. Jangan la melalui blog nih, korang nak tengok sy buat apa and gossiping around dengan apa yang sy buat. Berdosa ok?

Plus, kawan2 sy yang sy state kat dalam blog sy pon ade privacy mereka jugak. In certain things, maybe dieorang taknak orang tau. Which is bagi dieorang, tak penting pon orang nak tau. Tapi, if sy da ter'state'kan dalam blog nih, jangan la pulak ade pihak2 yang cakap kat orang lain dengan apa yang kiteorang buat. Benda tuh tak penting pon sebenarnya korang nak tau. Percaya la. Takkan la perihal sy beli jeans pon nak cerita kat orang lain kan? Da ketandusan idea sangat mereka2 yang kaki gosip nih. So, stop it. Let my friends be happy dengan ape yang mereka buat. They are part of my life too. ;)

And kadang2 cuba la korang fikirkan, dengan adanya budaya sampai menyampai nih, tak mustahil la orang yang tak bergado pon boleh bergado. In fact, nanti tak pasal2 pulak ada orang benci kat sy semena-mena. Again, sy nak cakap. Kawan2 sy sebahagian dari hidup sy. So, mesti la sy akan selalu keluar dengan mereka kan? ;)

Eye lashes :

Sy tak tahu la sy mempunyai kelebihan atau tak. Sebab kadang2 sy merasakan kelebihan sy mengundang masalah untuk sy.

Sy ada bulu mata yang agak lebat and panjang tak panjang la. Huhu. Tapi even panjang pon, bulu mata sy jenis yang bersimpang siur. Haha. Serius nih. Die bukannya jenis panjang melentik, panjang turun ke bawah.

So, even dia panjang pon, die akan sentiasa mencucuk2 mata sy. Geram tuh memang geram ar. Tapi, sy da tak tau nak buat macamane.

Hari nih tadi, nasib la sy tak accident. Sebab kan asek membetulkan bulu mata yang mencucuk ke dalam tuh, sy da almost nak langgar divider da. Sengal betul.

Sape ada solution untuk sy? Pls.

Facial wash :

Waktu zaman sy sekolah and matrik dulu, muka sy memang ada masalah jerawat yang sy dahsyat. X la sangat. Exaggerate lak. Agak la. Hehe.

In fact, masa sebelum sy masuk matrix, sy punya muka memang naik jerawat sangat2 sebabkan sy gatal2 try satu produk kosmetik nih. Memang teruk la and itchy jugak.

End up, Mak sy bawak sy pergi skin specialist, and since then sy pakai facial wash yang doctor tuh prescribe kan untuk sy. Huhu. Kawan2 sy banyak tanya sy pakai produk muka jenis ape. Tapi, dengan jujurnya sy jawab sy amek dari klinik je.

And then, mula la orang nak claim kan sy orang kaya. Hoi2. Korang nak tau tak, 1 botol tuh, RM10 je tau x? Tahan dalam 2-3 weeks. Hehe. Tapi, mula2 pergi doctor tuh memang mahal la. Mau la ade dalam RM300++ gak. After that, harga dia da jadi murah je. ;)

Sy bukan la jenis orang yang pakai toner or moisturizer suma. Seriously. Facial wash je. If nak pergi kelas, sy pakai compact powder. Tuh je. Takde la toner2 or moisturizer ke ape. Sy paling jimat kot. Haha. Pagi2 kalau sy nak pergi kelas, even sy mandi paling lambat pon, sy siap lagi awal dari Cuda & Yot. Sebab apa? Mesti la! Sebab dieorang perlukan make up bagai. Hahaha! Cuda tak tau sy kutuk dia dalam blog. Sila diam2. ;)

Oh ya! Sy nak uploadkan la gamba sy beriadah dengan Cuda, Lea & Yot semalam. Buat photoshoot.

Ehem,ehem. Pakai DSLR tau.
Haha!

Ok2. Sy da takde idea nak tulis.
Still got limited time nak buat blog-walking kat korang nye blog.
I will! I'll catch up with you guys later k.



Take care!

With love,
F


p/s : i miss han, ira, waniey, and sume budak rumah lama. :((

You Might Also Like

9 COMMENTS