Bad Day

Hari nih sy rasa banyak betul benda yang tak digemari jadi.
Haih.
Berjaya la melelehkan air mata untuk benda takde ape2.
Nak period agaknya aku nih. Asek menangis je 24 jam. Huh!

Sy habis kelas German tadi, Mak sy call.
Tanya sy da hantar kereta perg servis ke belum.
Sy jawab la belum and tak plan pon lagi nak keluar dari service centre cmane. Huhu.
And sy pon plan nanti2 je hantar servis tuh.
Mak sy pon start la bebel2 sebab sy tangguhkan keje sy.
Sy diam je la dengar bebelan tuh. Malas nak jawab ape2.
Kang tak pasal2 kena sumpah jadi batu kang.
Masa tuh da start stress da after Mak sy bebel tuh. So, tahan je la sebak tuh.
Kalau la Mak sy tau yang sy akan tunggu 4 jam kat servis centre & takde orang bleh amekkan. Huhu. :((


Tengah sy serabut2 pk kan nak mintak tolong sape amek sy kat servis centre, sy baling2 la kunci kereta untuk menuju ke parking kereta.
Tah camane tah sy baling, kunci tuh tercampak ke jalan tar.
So, bila da nampak kunci kereta jatuh, sy kutip la kan.
Takkan la nak biarkan je kunci tuh.
Sy bukan la Sherlock Holmes yang begitu banyak trick.

Sampai2 je kat kereta, sy try nak masuk kan kunci kat lubang start engine tuh da tak boleh lak.
Sy start gelabah. Sy try2 tak boleh.
Agak2 baca Bismillah and cuba la lagi nak masukkan kunci.
Pon tak boleh jugak. Sy yang cepat gelabah nih da nak menangis da.
Belek2 kunci kereta tuh. Rupa2 nya ada sumbing sket kat hujung kunci tuh. Maybe sebab jatuh kat jalan tar tadi.

Sy pon call la Kamal suruh die datang. Ingat die tak keluar parking lagi.
Tapi da selamat keluar da dari Kolej Mawar waktu tuh.
Masa tunggu die tuh, da mengalir da air mata sy nih. Tak ape hal pun, tapi sedih sangat mengenangkan nasib sy dengan kereta. Hehe. ;)
Kamal datang dengan Allim & Pijan.
Tah ape tah Kamal kikis kunci tuh, last2 boleh la jugak masuk. Selesai 1 masalah sy.

Sy pon teruskan la aktiviti untuk pergi ke service centre.
Tapi, mula2 nak servis kat Glenmarie & last2 sy tukar haluan cari tempat servis macam Allim cakap kat Bukit Raja je.
Mula2 tuh call la jugak, kot2 boleh walk-in je without making an appointment.
And dieorang cakap boleh. So ke sana la sy dengan malasnya.

Masa kat service centre untuk tunggu Kamal fetch sy, Mak sy call lagi.
Cerita la Kak Long tengah ada problem sebab pengasuh Queen da surrender nak jaga Queen.
Mula2 sy terkejut gak. Macam tak percaya je ada statement tuh. Haha.

Pengasuh tuh cakap Queen lasak sangat.
And die sangat kena bagi full attention untuk Queen even ada 2 orang baby lagi die kena jaga.
Queen pon suka pukul2 budak2 lain. Padahal umur ko tak sampai setahun pon lagi Queen. Haih.

Pernah sekali tuh, Queen rebut2 remote control dengan baby Melissa tuh sampai tangan die sendiri yag berdarah.
Gila gangster. Haha.
Tapi pengasuh tuh cakap muka dia maintain je even berdarah tangan. And siap buat muka berlagak lagi dapat rampas remote control dari budak lain.
Kadang2, ade budak umur setahun or 2 tahun kat sana sendiri takut nak cari pasal dengan Queen.
Pelik betul dari mane die dapat genetic extereme nih? ;p


*sigh*

Da la nak dapatkan org yang betul2 leh jaga nih susah gila skang.
Tak tau la mane nak letak Queen tuh.
Tapi, one thing for sure. Mak sy memang berbesar hati je nak bawak budak kecik tuh balik Melaka. Haha.
Tapi, Kak Long mesti tak bagi punya.
Even kejap je masuk hospital arituh, dia da menangis nak jumpa anak die.
Kalau balik Melaka lagi la tah camane tah condition Kak Long.
Hehe.


Haih.
Kesian betul hari2 sy hari nih.
Oh, dengan Queen juga. ;)
Da la sy punya duit makin pupus je nih. Ayah lak macam main2 je nak bagi sy duit.
Tah tak kesian agaknya kat anak nya yang comel nih.
Hahahaha!

Ok la.
Have a nice day everybody!

With love,
F

You Might Also Like

4 COMMENTS