Tudung Ariani? Apekah--- Hehe.

Hehe. Cube tengok tajuk post sy kali nih.

Jangan pelik. Memang sy tengah nak cakap pasal tudung tuh pon sekarang nih. ;)

Hari nih sy teman Mak sy pergi shopping. Sy rasa memang hari nih hari untuk shopping bagi Mak sy since banyak jugak la barang yang Mak sy beli hari nih.

Antara barang yang Mak sy beli arini adalah tudung Ariani nih. Sebenarnya kan, this is the 1st time sy masuk kedai nih. Haha. Selama nih sy penah gak dengar pasal tudung nih from mama Bella, aunt sy, and even kawan2 sy. Dieorang cakap tudung nih best. Alaa, ala2 tudung Ekin tuh. So, hari nih masa nak teman Mak sy beli kain kat Astana Moda tuh, nampak la Butik Ariani nih. Terkejut gak kat Melaka ada Ariani nih. Hehe.

Masa mula2 masuk kedai nih tengok harga tudung tuh, terduduk jap sy. MasyaAllah! Mahal sungguh! terkujat aku kat situ. Haha. Ada la harga tudung2 tuh cecah RM160++. Da sama harga macam jeans ZARA dengan MNG lak. Memang menakjubkan. Jakun gila tengok harga camtuh. Untuk tudung je kot. Haih.

Masa Mak sy tengah pilih2 tudung tuh, sy lepak2 la kat depan dekat2 dengan cashier tuh. Tengok2 tudung kat area depan tuh. Ada makcik tuh tengah bayar and bila sy tengok total tudung yang die nak beli tuh : RM478.00. OMG! Ada la dalam 3 helai je beli. Haram sungguh harga die. Haha. Memang sy da macam orang kampung masuk butik tuh. Hehe.

Sy da pesan siap2 da kat Mak sy jangan beli tudung mahal2. Rasa macam tak berbaloi je beli mahal2 sebab Mak sy nak pakai tudung tuh hari2. Entah la. Tuh pendapat sy la kan. Dari beli tudung mahal2 tuh, baik Mak sy pergi beli handbag or kasut kan. Haha. Berbaloi pon, berbaloi gak. But one thing for sure, quality kain tudung tuh bagus la. Rasa macam worth it je beli. Kain bagus kan.

The shop assistants kat butik tuh sume sangat helpful. Bantu la kiteorang bile nak beli tudung tuh. Memula sy rasa macam nak rembat gak la ada 1 shawl tuh. Agak cantik and kain die pon best gak. Bile tengah belek2 shawl tuh and tengok harga die, adoiyai potong terus mood nak beli. RM199. Hahaha. Ada discount pon dalam 30% je. Still la dalam hundred something kan. Huhu. Sedih da. =(

Dalam sy pesan2 kat Mak sy tuh, sempat gak la Mak sy merembat dalam 6 helai tudung. Haha. Oh ye! Sy dan Kakak (Mok a.k.a El-Diablo) pon dapat sama. Haha. 1st time sy mempunyai tudung sebegini. Tapi sy suka gak la. Sebab kain die agak best. Sy agak fussy dalam memilih bab2 kain nih. Hehe. Since waktu tuh sy tengah 3G dengan kak long, die pon sibuk nak jugak. Since sekarang nih Kak long tengah kat Penang balik kampung Abg Syed, Mak sy pon kena la belikan untuk die dulu. So, end up Mak sy kena la bayar untuk semua tudung2 tuh. ;)

Da habis Mak sy spend masa kat Ariani, kiteorang pergi la beli kain pulak kat Astana Moda tuh. Since sy malas nak terlibat dalam aktiviti teman Mak sy pergi beli kain, sy stand by jadi tukang bayar je. Ayah sy take turn teman Mak sy. Even terpancar muka tak rela. Haha. Ayah sy da asek ulang “Aku da rasa rimas da duduk kat kedai2 nih.” Hehe. ;)

Mak sy sungguh bernasib baik sebab sy tengah takde mood untuk membeli ape2 untuk hari nih. For God’s sake, bila Mak sy offer sy nak beli ape2 tak and sy refused, Mak sy cakap, “Biar btol ko nih.”. Ajaib katanye sy taknak ape2. Haha. Even after tuh kiteorang pergi Jusco and beli2 barang2 sket, Kakak sy sempat gak la rembat satu jeans from SEED. Sy still xheran takde ape2. Haha. Hebat aku! ;p

Sebenarnya arini nak cakap pasal tudung Ariani je kan? If korang pernah dengar, jangan pelik la if sy excited and rasa thrill gila masuk butik tuh sebab sy first time. Haha. Layan kan je la aku nih. ;)

Have a nice weekend everybody!


With love,

farah

You Might Also Like

13 COMMENTS