Hari Keluar Duit! :(

Kejadian berlaku masa sy tengah tidur. Yela, da tidur kul 6.30 pagi kan, kirenye pukul 11 pagi tuh awal lagi la. Hehe.

Masa tuh sy da ada dengar sayup2 je bunyi handset sy. Tapi sebabkan malas nak angkat, sy biarkan je la. 10minit lepas tuh, baru la sy perasan Acheng call. Rupe2 nya nak ajak keluar je. Call bagai nak tercabut speaker handset sy tuh. Ingat ape la urgent sangat, rupe2 nya nak ajak keluar je? Huh! ;p Sebabkan sy memang takde ape nak buat, sy pon ok je la. Misi nak kemas bilik dari semalam ditangguhkan buat sementara waktu. Hehe. ;)

Sy call Yuyu and ajak die sekali. Mane leh tinggalkan budak nih. Ade gak yang merajuk nnt.

Misi utama kami arini: Nak tengok Avatar 3D!

Masa nak beli tiket tuh queue da panjang da. Nak tengok tiket pukul 3.10 pm. At that moment, da pkul 2.45pm. Tengok2 kat screen da 'Selling Fast'. Setelah discuss, sy pon mula la gunakan taktik lama sy. Potong queue. Haha. Nak beli tiket pon nak potong queue ek? Nak hidup nye pasal. ;)) So, sy dengan Acheng pon gerak la ke depan cari mangsa kami. Tengok2 je ada la 2orang pasangan kekasih Melayu tengah bergurau senda. Ouch! Romantik sungguh. Huh, nyampah sebenarnye. Tapi org macho kena la abaikan adegan tuh kan? ;p

Unfortunately, tiket da habis! Huwaaa! Sedih sungguh. Misi hari nih GAGAL! :(( So, kami bertiga pon decide nak pergi makan dulu. Nape kalau sedih makan eh? Haha. ;p

Da habis makan, start la jalan2. Mula2 macam nak teman kan Yuyu beli barang je. Dia da cakap da nak beli long sleeve, sneakers and baju raya untuk bawak balik NZ this February. Masa masuk FOS, sy ada la jumpa satu short yang cantik. Setelah merengek2 dengan Yuyu, akhirnya sy berjaya mendapatkan short itu. Memang terbaik la ko talat! ;)

Acheng pon gi beli satu dress super-adorable dekat satu vintage shop nih. Itu pon setelah dihasut2 oleh sy dengan Yuyu. Huh, mana boleh kan Acheng tak beli ape2. Jeles la duit die tak gerak. Dengki ke sy nih? Tak de laa. Sy sungguh nice! ;)

Mungkin die rase comel buat muke macam tuh. Haih. Nanti sy tanye die. ;)

Mangsa hasutan sy a.k.a Acheng. ;)

Mungkin pelik kenapa sy beriya suruh dia beli dress tuh? Sebab sy nak dia habiskan duit macam sy jugaaaaaaaaak!

Sy telah terpaksa menghabiskan duit sy ke atas 2 t-shirt AIX yang sungguh cantik. Plus, sy beli flip flop baru juge. Sesungguhnya pembelian tuh da cost kan sy a lot of money. JAdi, harus la semua orang keluarkan duit jugak kan? ;)

Hari nih jugak buat perfume hunting. My previous perfume da tumpah after baru pakai 2 kali. Sedih tuh tak payah cakap la. Terbayang duit yang terbang tuh. Tapi, da takde rezeki kan. Nak buat macamane. Both of them suka guka dengan F Ferragamo (which sy pon suke dengan bau classy dia).


Sy dari hari tuh cari Fancy by Jessica Simpson. Tapi tak jumpe2. If any pon, sy jumpa kat KLIA je. Mana2 kedai perfume yang sy cari so far, mesti takde. Haih.
If sy dapat nih untuk birthday present sy memang best la kan? Haha.

But, bila da survey2 which perfume yang sy nak beli, ada 3 jenis yang da menambat hati sy so far. 2,2 best. So, sekarang sy tak tau nak beli yang mana. Hehe.

Lacoste : Dream of Pink. Bau dia fresh. :)

Nanette Lepore. This is the first time i ever heard brand nih. But, bau dia pon best jugak.

Emporio Armani : Diamond.

So, which one should i buy? Or maybe korang ade idea yang lagi best la kan. :)

Sy pon da tak tau nak cakap ape kat dalam sini. So, better sy berundur diri la kan sekarang nih. Mak sy pon da bising suruh sy tidur awal malam nih. Elakkan sy nih jadi insomnia. ;)

Have a nice day!

With love,
farah

You Might Also Like

12 COMMENTS