Driving

Sy ada lesen untuk membawa kereta right after i finished my SPM.
After da dapat lesen tuh, untuk 1st month sangat excited la untuk bawak kereta kan.
Pergi mana2 je siap leh cakap, "Takpe2. I'll drive"
Offer diri tuuuh.
Masuk bulan ke-2 tuh sy da start malas.
In fact, when i wanted to go out with my girlfriends i would ask my dad to drive me to the destination. Seriously sy da x suke drive waktu tuh.

Contohnya sekarang nih.
Mak sy suruh pergi beli tisu and barang2 dapur.
Sy sanggup tunggu Ayah sy ade rumah and ajak Ayah sy pergi beli, daripada sy terpaksa membawa kereta.
Tak kisah la kereta tuh auto ke manual. Tapi kalau auto ampun sikit la.
Yang penting sy tetap tak suke nak drive. Huhu.

There are a few reasons je yang akan lead untuk sy drive. Yang akan memaksa sy untuk drive.

1. Bila sy nak pergi kelas, and takde sape yang boleh bawak sy. Hehe. In fact, most of the time, sy akan naik kereta Ira ke kelas rather than drive my own car. Ok, sy sangat malas. Hehe.

2. When i need to bring someone to the hospital/clinic. This is a must la kan. Takkan la sy nak bagi orang tengah sakit, tergolek2 je mcm tuh.

3. Oh, forgot. Sy akan drive kan Mak and Ayah sy yang paling penting nya. Even this evening Kakak sy ajak pergi McD, sangat la bercinta sy nak keluar. Nape la ko xleh bawak manual, Mok?

4. Bila takde sape2 yang boleh drive kan sy untuk kemana-mana, then i have to drive la kan. For example nak balik Melaka. Normally sy akan drive sendiri sebab sy akan balik sorg. Celah mana nak suruh orang laen drive kan untuk sy betul x? Hehe.

Haih.
Sy xtau la sy malas nak drive sebab aktiviti memandu tuh sendiri or sy nih memang banyak genetik malas.

Sebenarnya,
blog nih pun sy da malas nak update.

Kenapakah?
Mungkin tajuk entry nih patut tukar kepada "Malas".
;)


With love,
farah

You Might Also Like

2 COMMENTS