Cupcakes for Young Engineers. Haha!

My first attempt to bake cupcakes was extremely successful. Oh, Bella (my BFF) and I should be proud to ourselves. Hehe. ;) There were so many obstacles (beriya je guna word obstacles. haha)that we have to face on before we managed to come up with this so-called-Wondermilk cuppies. Hehe. ;)

Mesti da terbawa2 mood nak buat cupcakes nih setelah dalam masa 2 weeks nih, da dekat 4 kali sy menziarah Wondermilk tuh. Haha. Siap lunch bagai. ;)

Oh, mood sy hari nih sangat teruja dan happy! ;)

I love to bake. Seriously. Before this, sy just boleh buat cheese cake, chocolate cake or even 'batik' cake je. And few cookies yang sangat simple. So, bila percubaan untuk buat cupcakes hari nih sangat berjaya, sy happy. ;)

The whole idea datang dr sy. Bella msg sy untuk keluar hang out or shopping. And since word 'SHOPPING' tuh da sy grounded kan untuk beberapa minggu sy ajak Bella buat something,

"Babe, jom kite buat cupcakes esok. Takde la kite keluar kan duit sangat."

So, there we go. Start la buat cupcakes tuh. Besides, bila sy masak2 or bake nih boleh distract kan sy dari fikir benda2 yang buat sy serabut. :)

Pagi2 lagi Bella da kejut sy bangun. Since sy da terbangun dari pukul 7 tuh, sy pon terus kan je la siap2 untuk pergi rumah Bella. I picked her up and we went to buy some baking stuff. Huhu. Singgah Hang Tuah Mall jap nak amik kasut kat cobbler. Nike Cortez tuh sy baru pakai dalam 5kali je. Tapi, since selalu lupa letak dalam kotak kasut, kasut tuh da agak2 rosak. Haih. Membazir betul.

Balik2 rumah, prepare barang and terus start nak bake cupcakes tuh. Mula2 macam chaos gile. Dengan tepung berselerak 1 rumah, susu terpencik sampai kat buku resipi. Kiteorang da start risau da jadi ke tak cupcakes nih. Hehe. I prepared the butter and cream cheese things while Bella siap2 kan the dry ingredients and oven part. Then, bermula la hari kiteorg. Waktu Bella pergi preheat kan oven and siap kan tray bagai, sy da terkontang kanting masukkan cookies sume tuh.

My baking partner : Bella. ;)

comel tak adegan nih? hahaha! puke!

Nih nama nya fill in the blanks. ;)

Oh, lupe lak sy. Kiteorang buat 'Cream & Cookies Cupcakes'. ;)

Tibe2 Bella datang kat sy masa sy masukkan sume cookies tuh :


Bella : Babe, kalau 200++ Fahrenheit, mcmane nak tuka kan to Celcius eh?
Me : Alamak. Aku da lupa la babe. Ko tanya mama ko la. Hehe. ;p


Tah macamane tah, bila sy tengah mix kan ingredients tuh sume Bella keluar dari bilik dengan calculator.


Me : Serious la babe. Takkan la ko sampai guna calculator nak buat kek. Hahahaha. ;)
Bella : Nanti panas sangat mcamane? Hehe. ;p


So, kiteorang pon start la masukkan cuppies tuh dalam oven. Takut jugak masa dalam oven tuh cupcakes tuh x naik2. Tapi, bila nampak cuppies tuh jadi gebu semacam je dari dalam oven, kiteorang da lompat2. Hehe. Excited gile. ;)

So, nih la pictures bila cupcakes tuh da siap. ;)

Nampak x cupcakes tuh da jadi gebu? ;)

Cookies inside the cupcakes. ;)

The end products. ;)


Da siap sume tuh, kiteorang plan la nak gi hantar cupcakes tuh bagi Cuda rasa. Hehe. Sanggup ok. Semata-mata nak share excited buat cupcakes ngan Cuda. Hehe.

Masa sy tengah siap2 nak tukar baju pergi rumah Cuda, sy nampak ada buku atas katil. FLUID MECHANICS FOR CHEMICAL ENGINEERS. Sy tanya Bella,


Me : Babe, nape buku nih ada atas katil? Tadi takde pon.
Bella : Hehehe. Sambil tersenyum tersipu2. Tadi aku keluarkan nak convertkan Fahrenheit to Celcius. Haha
Me : Hahaha. Gila la cupcakes kite. Sampai bukak buku nih. ;p


Akhirnya;
Semua orang cakap sedap. Even Cuda yang suka kritik pon cakap sedap. Oh, indahnye dunia kami. Haha.

As sy pon da tak saba nak bagi kat Mak and Ayah sy rasa, sy pon balik rumah cepat2. Bagi kat Ayah rasa. Nih pengkritik terhebat sy.


"Ayah, sedap tak Yah?"
Angguk2 sambil cakap, "Sedap. Bagus la"


Yes!
Sy berjaya!

Da boleh tidur dengan aman. ;)

Have a nice day!

With love,
farah

You Might Also Like

18 COMMENTS