Ayah sy

#1
Situasi : Petang yang hening. On the way nak pergi beli barang2 dapur dengan Ayah sy.
Berhenti kat traffic light.

Sy tengah dengar Fly.fm dan lagu Bring Me To Life berkumandang di udara.

Me : Briiiingggg meeee tooo life!! Wake me up~~~~ Sambil terjerit2 dalam kereta.
Ayah : Pandang sy dengan muka slack gila.
Me : Nape yah? Rasa nak lempang tak?
Ayah : Tak la. Rasa nak bukak pintu, tolak ko keluar kete.
Me : Huh!

#2
Situasi : Kat cashier selepas mengangkat barang2 yang penuh satu bakul. Ayah? Just wait and pay je. Haha.

On the way ke tempat letak kereta :-

Me : Ayah niii. Cube la Ayah yang angkat barang2 nih. Nih adik lak kena angkat.
Ayah : Wah, banyak la ko. Aku lak macam KELDAI angkat barang2 yang banyak nih. Buat ape aku bawak ko. Hahaha.
Me : Hoi2. Nih ayah sape nih? Sambil sy tengok Ayah sy gelak beriya tengok sy terhuyung hayang bawak barang.

See my situation?
Then, bila sy pergi jalan2 or vacation dengan girlfriends sy, Ayah sy akan call :-

"Ko bile nak balik nih?"
"Nape? Ayah rindu adik la tuh"
"Takde la rindu ko. Baju2 nih takde orang nak basuh"

Hahaha!

Ego!


With love,
farah

You Might Also Like

8 COMMENTS